Ελλάδα

Κοσμοσυρροή στους αρχαιολογικούς χώρους πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας

22.03.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Στον "πάγο" μπαίνει προς το παρόν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 29 Μαρτίου. Τα νέα σενάρια μιλούν για άνοιγμα τουλάχιστον 2 εβδομάδες αργότερα. Σήμερα παρ όλα αυτά υποδέχτηκαν και πάλι επισκέπτες οι ανοιχτοι αρχαιολογικοί χώροι. Οι πρώτοι επισκέπτες έφτασαν στην Ακρόπολη.

Οι πρώτοι επισκέπτες έσπευσαν από το πρωί στην Ακρόπολη για να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Στα υπαίθρια μνημεία της χώρας οι επσσκέψεις επιτρέπονται πεζή ή με ποδήλατο. Εντός των χώρων μπορούν να μπαίνουν ομάδες έως τριών ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων και η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ

Τον χρόνο που χρειάζονται οι επιστήμονες για να μετρηθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που άνοιξαν σήμερα, επικαλέστηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, για να δώσει το στίγμα της αναβολής στο άνοιγμα των καταστημάτων.

Μιλώντας στην Κοινωνία ώρα Μega ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης έκανε λόγο για μια δύσκολη εβδομάδα .

Από την πλευρά τους οι έμποροι κάνουν λόγο για καταστροφή και ζητούν περαιτέρω οικονομική στήριξη.

Οι έμποροι ζητούν να διασφαλιστεί ότι οποιοδήποτε άνοιγμα, όποτε κι αν γίνει, θα είναι οριστικό, καθώς τα λοκ ντάουν ακορντεόν έχουν αποδειχτεί καταστροφικά για το λιανεμπόριο.

Οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου διαβεβαιώνουν ότι η λειτουργία του εμπορίου δεν επιβαρύνει επιδημιολογικά και απευθύνουν μήνυμα στο υπουργείο Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για πρωτοβουλίες που είναι έτοιμοι να αναλάβουν αν δεν ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021