Πολιτική

Κορωνοϊός: Πυρά από την αντιπολίτευση για την κατάσταση των νοσοκομείων

22.03.2021 | 20:55 Eνσωμάτωση

Το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για πολεμική εικόνα.

Πολεμική εικόνα δήλωσε ότι αντίκρισε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ερυθρό Σταυρό μετά και την ενημέρωση που του έκανε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

«Η συσσώρευση ασθενών που έχουν ανάγκη να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ και η έλλειψη κλινών δημιουργούν μια κατάσταση που πραγματικά, δεν είναι υπερβολή, είναι εικόνα κατάστασης πολέμου», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Από τους νεοαγανακτισμένους και τις συγκεντρώσεις στις οποίες καλούσε ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας το ρίσκο, ως τους διασωληνωμένους, ένας μήνας δρόμος», ήταν η απάντηση της ΝΔ.

Μετά την επιστράτευση ιδιωτών για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι σε αυτήν τη συγκυρία όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη ζητώντας και πάλι προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Μαζί με την επιστράτευση των ιδιωτών τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν και επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

«Δεν μπορεί την ώρα που έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι, ο ιδιωτικός τομέας της υγείας να μη μετέχει με πλήρη ένταξη στην προσπάθεια», ήταν η δήλωση του ΚΙΝΑΛ.

«Αν κάτι επιβεβαιώνεται είναι ότι ο δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στη υγεία. Γιατί ο μεν δημόσιος καταρρέει, ο δεν ιδιωτικός κερδίζει» σημείωσε το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ανικανότητα της στην διαχείριση της πανδημίας», δήλωσε η Ελληνική Λύση.

«Οι γιατροί εύλογα ψέγουν τον κ. Κικίλια που τόσο καιρό η Κυβέρνηση δεν έκανε μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας», ήταν η δήλωση του ΜέΡΑ25.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021