Πολιτισμός

Ιωσήφ Πολυζωΐδης: Το #metoo στο θέατρο έγινε για καλό

22.03.2021 | 12:57 Eνσωμάτωση

Για την παρουσία του στην δημοφιλή σειρά MEGA, «Έξαψη» και τα όσα αποκαλύφθηκαν στον καλλιτεχνικό χώρο μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο ηθοποιός Ιωσήφ Πολυζωΐδης.

«Μπαίνω στην Έξαψη με το ρόλο του Ορφέα Σαμπάνη, ενός αστυνόμου που παίρνει απόσπαση στο Ναύπλιο για να διαλευκάνει την υπόθεση της Βίκυς Βούλγαρη, αποκαλύπτοντας ότι είναι πρώην δεσμός της Μαρίνας Βούλγαρη.

«Ο Ορφέας πήγαινε για γάμο με την Μαρίνα, αλλά χωρίσανε, γιατί δεν ήθελε να κάνει παιδί» τόνισε ο δημοφιλής ηθοποιός για το ρόλο που θα υποδυθεί στη σειρά.

Μιλώντας για αυτό που τον έκανε να πει «ναι» και να δουλέψει στην επιτυχημένη σειρά του MEGA, ο Ιωσήφ Πολυζωΐδης σημείωσε πως έπαιξε ρόλο η σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου, αλλά και οι φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις που έχει με αρκετούς από τους συντελεστές της «Έξαψης».

«Οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ καλές για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά» υπογράμμισε ο ηθοποιός, ενώ αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo στο χώρο του θεάτρου. «Νομίζω ότι όλο αυτό έγινε για καλό, ήταν καιρός να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στο χώρο» τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν γίνεται μόνο στο δικό μας κύκλο, απλά οι ηθοποιοί είναι πιο ελεύθεροι άνθρωποι και μπόρεσαν να κάνουν πιο εύκολα τις καταγγελίες και να βγουν να πουν κάποια πράγματα ελεύθερα».

Απαντώντας στο ερώτημα αν βρέθηκε και αυτός αντιμέτωπος με κάποιες παράτυπες καταστάσεις, ο Ιωσήφ Πολυζωΐδης τόνισε πως δεν βρέθηκε ποτέ μπροστά σε κάτι τέτοιο. «Ήμουν και τυχερός λόγω της δουλειάς μου, δεν πήγα σε πολλές οντισιόν. Ήρθαν έτσι τα πράγματα, που δεν μπορώ να πω ότι βγήκα να κυνηγήσω δουλειά σε οντισιόν».

«Όσο περνάει ο καιρός, νομίζω ότι θα βγαίνουν νέα πράγματα» πρόσθεσε ο ταλαντούχος ηθοποιός, υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο της κατάχρησης εξουσίας παρατηρείται σε αρκετούς επαγγελματικούς χώρους. «Το θέμα είναι η διαχείρηση της εξουσίας που έχει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Τέλος, μίλησε για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και της καραντίνας, τονίζοντας ότι η «Έξαψη» τον έβγαλε από το σπίτι. «Φέτος επειδή δουλεύω, βγαίνω λίγο από το σπίτι μου, πέρυσι ήταν δύσκολα γιατί ήμουνα πολύ κλεισμένος» ανέφερε για τις επιπτώσεις της καραντίνας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021