Υγεία

«Στο 100% η πληρότητα των ΜΕΘ, δημιουργείται λίστα αναμονής»

16.03.2021 | 17:41

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί που καλούνται να διαλέξουν ποιοι ασθενείς θα βρουν μια θέση στη ΜΕΘ αναφέρθηκε η πνευμονολόγος - εντατικολόγος Γεωργία Κωνσταντοπούλου.

«Για μας είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπαίνουμε σε αυτή τη θέση. Δεν θα έπρεπε κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει ο τρόπος και η υποδομή ώστε όλοι οι ασθενείς να παίρνουν την ευκαιρία που τους αναλογεί» ανέφερε η γιατρός του Γενικού Κρατικού Νικαίας, τονίζοντας ότι οι γιατροί που νοσηλεύουν τους ασθενείς καλούνται να λάβουν την απόφαση.

«Τη δεδομένη στιγμή έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις κλίνες, ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτό που λέμε ότι υπάρχει πληρότητα 92%, είναι λίγο πλασματικό. Οι ελεύθερες κλίνες που έχουμε κάθε μέρα είναι κλίνες οι οποίες προκύπτουν από ασθενείς που διακινούνται ή δυστυχώς καταλήγουν στις ΜΕΘ» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, εξηγώντας πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι από τις διαθεσιμότητες που βγαίνουν καθημερινά.

«Εκ των πραγμάτων η πληρότητα είναι στα 100% και δημιουργείται λίστα αναμονής στις εντατικές τις τελευταίες ημέρες» υπογράμμισε η πνευμονολόγος και εντατικολόγος του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Μιλώντας για τα κριτήρια που οδηγούν τους γιατρούς στην επιλογή, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «συνήθως έχει να κάνει με την ηλικία, τις συνοσηρότητες, ποιος έχει άμεση ανάγκη υποστήριξης, που δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 16/03/2021

Υγεία