Υγεία

Κορωνοϊός: Κανονικά οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα

16.03.2021 | 18:22

Έκδηλη είναι στην Ευρώπη η ανησυχία για το εμβόλιο των AstraZeneca και Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το οποίο έχει προκαλέσει μετά την παραγωγή του τη μεγαλύτερη αναταραχή και τις περισσότερες συζητήσεις για την ασφάλειά του.

Δε συντρέχει λόγος διακοπής των εμβολιασμών

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης, μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σημείωσε ότι στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο συνεχίζονται κανονικά, καθώς τόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων όσο και ο ΠΟΥ σημειώνουν ότι δε συντρέχει λόγος διακοπής των εμβολιασμών.

«Η σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων παραμένει ότι το εμβόλιο της  Άστρα, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή, είναι ασφαλές και δεν συντρέχει λόγος διακοπής των εμβολιασμών».

Σύμφωνα με τον κ. Σμυρνάκη, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι πράγματι έχουν υπάρξει μεμονωμένα περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο δεν υπάρχει καμία σύνδεσή τους με το εμβόλιο.

«Υπάρχει μια χρονική σύμπτωση, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει μια αιτιολογική συσχέτιση».

Ο κ. Σμυρνάκης τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε δεδομένα να δούμε αν υπάρχουν αιτιολογικές σχέσεις και σε αυτή την περίπτωση να αλλάξουμε την πρακτική μας», ενώ επισήμανε ότι οποιεσδήποτε νέες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Πέμπτη μετά την έκτακτη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 16/03/2021

Υγεία