Ελλάδα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ε.Σ.Υ – Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

16.03.2021 | 20:27

Επιστροφή στο μέτωπο του κορωνοϊού, εφιαλτικό είναι το σκηνικό που διαμορφώνει στην Αττική η έκρηξη της πανδημίας. Μέσα σε 24 ώρες, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτοξεύτηκαν από τους 564 στους 605, ασκώντας ασφυκτική πίεση σε όλα τα νοσοκομεία, σε ορισμένα μάλιστα από αυτά δεν υπάρχει πλέον ούτε μία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ...

Η πληρότητα στις ΜΕΘ covid της Αττικής άγγιξε το 95%. Οι προσπάθειες των γιατρών στα νοσοκομεία να βρουν κρεβάτι εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό, είναι αγωνιώδεις.

Στο Λαϊκό μία ακόμα εφιαλτική εφημερία ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί, με 48 εισαγωγές covid και 2 διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους.

Το μεσημέρι, 30 περιστατικά covid, αν και διασωληνωμένα νοσηλεύονταν σε απλούς θαλάμους.

Μέσα σε ένα 24ωρο, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτοξεύτηκαν από τους 564 στους 605, ασκώντας ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ.

«Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις, που μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε ακόμη δύσκολη ανηφόρα μπροστά μας στη μάχη με τον ιό, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στον ίδιο τον κο Μητσοτάκη. Και να τον καλέσω -έστω και τώρα- να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων.»

Ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου και στην Θεσσαλονίκη, με τις εισαγωγές να έχουν διπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας ακόμα και τις 40 σε κάθε εφημερία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.