Υγεία

Δραματική αύξηση των διασωληνωμένων, αναμένεται νέο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία

15.03.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Κορυφώνεται η αγωνία για το σύστημα υγείας καθώς αυτή την εβδομάδα οι μολύνσεις αναμένεται να φτάσουν και πιθανώς να ξεπεράσουν τις 3.000 ημερησίως, οδηγώντας σε νέο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Το θέμα δεν είναι να παίρνεις μέτρα, το θέμα είναι να τα τηρείς. Δεν τηρούνται όπως πρέπει τα μέτρα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τους 4.300 σε όλη τη χώρα, και τους 560 οι διασωληνωμένοι.

«Ο ιός είναι παντού και είναι μεταλλαγμένος. Είδαμε χώρες κραταιές να είναι στο έλεος της πανδημίας» πρόσθεσε ο κ. Γαργαλιάνος.

Στην Αττική, οι κλίνες ΜΕΘ σχεδόν έχουν εξαντληθεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης εμφανίζει αύξηση κρουσμάτων, η πληρότητα ξεπέρασε το 60%, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους.

«Πριν τρεις εφημερίες είχαμε 60 εισαγωγές θετικών Covid, την προηγούμενη εφημερία είχαμε 70 και χτες είχαμε 75. Αν εχτές δεν μπορούσαμε να στείλουμε τα 20 περιστατικά στο Σισμανόγλειο, δε θα είχαμε πού να τους βάλουμε» τόνισε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Συναγερμός» στο Δρομοκαΐτειο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο, καθώς 24 ηλικιωμένοι τρόφιμοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.  Οι τρεις από αυτούς έχουν ήδη διακομιστεί σε νοσοκομεία, ενώ άλλα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στο προσωπικό.

Στο ίδιο κτίριο αλλά σε διαφορετικούς θαλάμους νοσηλεύονται άλλοι 24 ηλικιωμένοι τρόφιμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να μετακινηθούν σε ξεχωριστό κτίριο όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/03/2021