Κόσμος

Κορωνοϊός: Σε lockdown η Ιταλία, προ νέων σκληρών μέτρων η Γαλλία

15.03.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Ένα χρόνο μετά την επιβολή του πρώτου στο κόσμο εθνικού lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού, η Ιταλία κλείνει και πάλι.

Έτσι, από σήμερα, εμπορικά καταστήματα, σχολεία και εστιατόρια κλείνουν σε 11 περιφέρειες, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα, Ρώμη, αλλά και η περιοχή του Μιλάνο, το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα.

Μόνο χθες οι νέες μολύνσεις ήταν περισσότερες από 21 χιλιάδες. Το τριήμερο του Πάσχα των Καθολικών, 3 με 5 Απριλίου, σε κόκκινη ζώνη θα μετατραπεί ολόκληρη η Ιταλία.

Γαλλία
Με ειδικά διαμορφωμένα αεροπλάνα, ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται από το Παρίσι σε νοσοκομεία άλλων περιοχών. Η πίεση που δέχονται τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας είναι τεράστια.

Περισσότερα από 26 χιλιάδες νέα κρούσματα  καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία που προσπαθεί να ελέγξει τις εξάρσεις κυρίως με το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ωστόσο οι τοπικές εξάρσεις ανησυχούν τις αρχές και αυξάνουν την πιθανότητα επιβολής νέου lockdown στο Παρίσι αν και η κυβέρνηση λέει πως θα είναι η τελευταία της επιλογή.

Γερμανία
Να μην χαλαρώσουν περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα ζητούν οι Γερμανοί επιδημιολόγοι καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας φέρνει νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Χθες οι νέες μολύνσεις πλησίασαν τις 9 χιλιάδες με τις προβλέψεις των ειδικών να μιλούν για πάνω από 30.000 κρούσματα την ημέρα την εβδομάδα που θα ακολουθήσει το Πάσχα των Καθολικών και των Προτεσταντών.

Ολλανδία
Με γκλοπ, αντλίες νερού και έφιππες μονάδες η ολλανδική αστυνομία διέλυσε διαδήλωση αρνητών του κορωνοϊού που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στη Χάγη για τα περιοριστικά μέτρα λίγες ώρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.
Ακολούθησαν συλλήψεις ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/03/2021