Ελλάδα

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου για τον ξυλοδαρμό – 7 ανήλικοι στους συλληφθέντες

10.03.2021 | 19:53 Eνσωμάτωση

Συνολικά τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι τέσσερα κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα με πιο σοβαρό την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελέας άσκησε για το ίδιο αδίκημα δίωξη και κατά αγνώστων δραστών. Τι σημαίνει αυτό. Ότι για τις εισαγγελικές αρχές τα στοιχεία ήταν επαρκή και για τον 23χρονο και για άλλους δράστες που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού ώστε να ασκήσουν δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελέας πριν ασκήσει τη δίωξη του για απόπειρα ανθρωποκτονίας περίμενα να του σταλούν ιατροδικαστικές εκθέσεις ούτως ώστε να καταλήξει ποιο είναι τελικά αδίκημα και κατέληξε στο βαρύτερο που είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τώρα όσον αφορά τους υπόλοιπους οκτώ ενήλικες, η δίωξη που τους ασκήθηκε είναι για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα, δηλαδή δεν έχουν με την απόπειρα ανθρωποκτονίας, και έχουν συγκεκριμένα κατά περίπτωση της έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Για τους 7 από τους 16 που ήταν ανήλικοι σχημάτισε ξεχωριστή δικογραφία οδηγήθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή. Οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για το Σάββατο για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/03/2021