Πολιτισμός

«Nomadland» και «Rocks» τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA

10.03.2021 | 14:02

Ο θρύλος του Χόλιγουντ Άντονι Χόπκινς στην ταινία «Ο πατέρας» και η Φράνσις Μακντόρμαντ στη «Nomadland» βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων για τα φετινά κινηματογραφικά βραβεία Bafta.

Η ήδη πολυβραβευμένη δημιουργία της Κινέζας Κλόι Τσζάο περιγράφει την ιστορία των χιλιάδων Αμερικανών που η τελευταία μεγάλη ύφεση ανάγκασε να μετακομίσουν σε τροχόσπιτα και να ζουν σε συνεχή κίνηση.

Είναι το απόλυτο φαβορί σε επτά κατηγορίες μαζί με το «Rocks» της βρετανίδας Σάρα Γκάβρον που παρακολουθεί τη ζωή μιας μαύρης έφηβης η οποία αναγκάζεται να πορευτεί μόνη της όταν η μητέρα της εγκαταλείπει εκείνη και τον αδελφό της.

Μετά την καταιγίδα κριτικών για έλλειψη ποικιλομορφίας μεταξύ των υποψηφίων στα περσινά βραβεία, η Βρετανική Ακαδημία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου θέλησε να δείξει πως έλαβε το μήνυμα. Το αποτέλεσμα: 120 αλλαγές στη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης των ταινιών.

«Αναζητήσαμε τρόπους με τους οποίους να διασφαλίσουμε την αξιολόγηση περισσότερων ταινιών. Η πραγματική αλλαγή είναι ότι έχουμε 4 υποψήφιες γυναίκες σκηνοθέτες» ανέφερε η επικεφαλής Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Αμάντα Μπέρι.

Άλλη μια αλλαγή, το γεγονός ότι 16 από τους 24 υποψήφιους ηθοποιούς ανήκουν σε εθνικές μειονότητες.

Ανάμεσα στις ξενόγλωσσες ταινίες ξεχωρίζει η «Minari», η ιστορία μιας οικογένειας Κορεατών που ψάχνει το αμερικανικό όνειρο στο Άρκανσο. Ξεχωρίζει η ερμηνεία του 8χρονου Άλαν Κιμ που είναι υποψήφιος στην κατηγορία του καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Λόγω της πανδημίας, φέτος θα λείψουν οι λαμπρές φωτογραφίσεις στο κόκκινο χαλί του Άλμπερτ Χολ στο Λονδίνο. Η τελετή θα γίνει στις 11 Απριλίου σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες με ελάχιστο κοινό και τους υποψήφιους να συνδέονται μέσω Διαδικτύου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/03/2021

Πολιτισμός