Κόσμος

«Έσπασε» η σιωπή του παλατιού για Μέγκαν – Χάρι

10.03.2021 | 13:44 Eνσωμάτωση

Με καθυστέρηση 24 ωρών αντέδρασε στο παλάτι σε όσα κατήγγειλαν Μέγκαν και Χάρι.

Με μια λιτή ανακοίνωση αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του το παλάτι μερικές ώρες μετά την προβολή της συνέντευξης του ζευγαριού Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Όλη η οικογένεια λυπάται που μαθαίνει πόσο δύσκολα υπήρξαν τα τελευταία χρόνια για την Μέγκαν και τον Χάρι. Τα ζητήματα που θίγονται, ειδικά αυτό της φυλετικής διάκρισης, είναι ανησυχητικά. Ενώ ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια σε ιδιωτικό επίπεδο» αναφέρει το Παλάτι.

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας πως η Μέγκαν ο Χάρι και ο Άρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας.

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε ο πρίγκιπας Κάρολος. Έδειχνε συγκινημένος όταν μίλησε με αφρικανικής καταγωγής πολίτες σε εμβολιαστικό κέντρο του Λονδίνου ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για την συνέντευξη.

Την ίδια ώρα, τηλεφωνική δημοσκόπηση δείχνει τις θέσεις των Βρετανών πολιτών. Το 47% των Βρετανών χαρακτήρισε ανάρμοστη τη συνέντευξη, το 21% τη βρήκε κατάλληλη ενώ το 31% απάντησε δε γνωρίζω. Όμως στη νεολαία, στην ηλικιακή κατηγορία 18-24, ένας στους δυο αντέδρασαν θετικά. Μόνο το 12% χαρακτήρισε ανάρμοστη τη συνέντευξη ενώ άγνοια δήλωσε το 38%.

Πόλεμος επικρατεί και στα Βρετανικά μέσα. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν αποχώρησε από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV, μετά την κριτική που άσκησε σε βάρος της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι Μέγκαν Μαρκλ. Προηγήθηκε η αποχώρηση του διάσημου τηλεπαρουσιαστή στον αέρα.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά μέσα το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της χώρας δέχθηκε πάνω από 41.000 διαμαρτυρίες για τα σχόλια του Πιρς Μόργκαν

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/03/2021