Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σήμερα η ανακοίνωση των νέων μέτρων – «Όχι» σε καθολικό lockdown από την κυβέρνηση

03.03.2021 | 13:13

Στενάζει η χώρα από τα κρούσματα του κορωνοϊού που για άλλη μια φορά χθες ξεπέρασαν τα 2.000. Περισσότερα από τα μισά καταγράφηκαν στην Αττική, η οποία «βράζει». Το σύστημα υγείας δέχεται τρομερή πίεση και στα νοσοκομεία της Αττικής οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ελάχιστες. Η κυβέρνηση σκέφτεται ένα νέο σκληρότερο lockdown, ενώ από το πρωί συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι. Όποια μέτρα θα αποφασιστούν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από αύριο.

Σε νέα μέτρα, προκειμένου να συγκρατηθεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού προσανατολίζεται η κυβέρνηση, που περιμένει την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Πριν από λίγο οι ειδικοί πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα. Στην συνεδρίαση των ειδικών εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τους κωδικούς 4 και 6, καθώς σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κατάχρηση.

«Όχι» σε καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν διχαστεί και κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να πάμε σε ολικό lockdown. Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, εξηγώντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

Στην κυβέρνηση περιμένουν την εισήγηση των ειδικών για τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν το απόγευμα και θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο το πρωί καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ τουλάχιστον μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Αμέσως μετά, δηλαδή στις 16 Μαρτίου, προτεραιότητα έχει να ανοίξει το λιανεμπόριο με τα μηνύματα στο νέο κωδικό 13032, και τα σχολεία, εφόσον ανάψουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί.

Πάντως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα πάψουν τότε να ισχύουν.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/03/2021

Ελλάδα