Κόσμος

Εμβόλιο για κάθε ενήλικα Αμερικανό μέχρι τον Μάιο υπόσχεται ο Μπάιντεν

03.03.2021 | 14:15

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας καταργεί την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Τραγουδώντας μια προσαρμοσμένη στην περίσταση διασκευή του τραγουδιού της «Τζολίν» η σταρ της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον ενθάρρυνε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Η Ντόλι Πάρτον έκανε το εμβόλιο της Moderna, την ανάπτυξη του οποίου είχε χρηματοδοτήσει με δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες του τρίτου κατά σειρά εμβολίου, αυτού της Johnson & Johnson, θα επισπεύσει την επιστροφή στην κανονικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Αυτή η χώρα θα εξασφαλίσει εμβόλιο για κάθε ενήλικα στην Αμερική μέχρι το τέλος Μαΐου. Μέχρι το τέλος Μαΐου. Αυτή είναι πρόοδος, σημαντική πρόοδος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς. Ο Μπάιντεν θέλει να ανοίξουν παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία πριν συμπληρώσει τις πρώτες 100 μέρες στο Λευκό Οίκο.

Βγάζει τη μάσκα το Τέξας

 

Η έκκληση του προέδρου προς τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις δεν εισακούστηκε από τις τοπικές αρχές σε μια σειρά από πολιτείες του Νότου αλλά και του Βορρά.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η χρήση μάσκας θα παύσει να είναι υποχρεωτική, ενώ οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/03/2021

Κόσμος