Κόσμος

Μίνι κονσέρτο στο σπίτι με… delivery

03.03.2021 | 14:23

Μελωδικές ανάσες στους ανθρώπους που ασφυκτιούν από το lockdown δίνουν μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Φρανκφούρτης. Επισκέπτονται τους κατοίκους και δίνουν μίνι συναυλίες στις εισόδους των σπιτιών.

Σαν να παραγγέλνεις πίτσα ή σνίτσελ αφού μιλάμε για Γερμανία. Στην εποχή του κορωνοϊού μπορείς να ζητήσεις να έρθουν στο σπίτι σου δύο μέλη της Φιλαρμονικής και να εκτελέσουν ένα μίνι κονσέρτο μόνο για σένα.

Οι δύο νεαρές γυναίκες με το τσέλο και το βιολί ανήκουν στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Φρανκφούρτης και η μακρά περίοδος απραξίας τις οδήγησε να παίζουν κλασική μουσική κατ’ οίκον.

«Εκτελούμε κονσέρτα στη σκάλα. Παίζουμε μικρού μήκους συναυλίες στα σπίτια των ανθρώπων διάρκειας περίπου 10 λεπτών» σημείωσε η Σίλβια Ντεμγκένσκι που παίζει τσέλο.

Στις επισκέψεις τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Το βρήκα εξαιρετικό. Είναι ακριβώς αυτό που μας έχει λείψει τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας» υπογράμμισε η κάτοικος της Φρανκφούρτης, Γκιζέλα Φρέουντ που απόλαυσε ένα μίνι κονσέρτο.

Αυτοί που θέλουν να ακούσουν κλασική μουσική κατ’ οίκον κλείνουν ένα ραντεβού μέσω μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας και δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τίποτα, εκτός αν θέλουν να κάνουν κάποια δωρεά.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/03/2021

Κόσμος