Οικονομία

Έρχεται «ψαλίδι» στις αναστολές Μαρτίου

03.03.2021 | 14:07

Tα κρατικά ταμεία αγκομαχούν και πλέον το οικονομικό επιτελείο αρχίζει και υιοθετεί ακόμη αυστηρότερους «κόφτες» στα βασικά μέτρα στήριξης.

Από τη μία έχουμε και το βλέπουμε ότι η πανδημία θεριεύει από την άλλη τα κρατικά ταμεία και οι πόροι είναι περιορισμένοι, έτσι και το οικονομικό επιτελείο υιοθετεί πολύ σκληρότερους κόφτες πολύ αυστηρότερα κριτήρια όσον αφορά τα βασικά μέτρα στήριξης.

Στην Επιστρεπτέα έμειναν εκτός παραπάνω από τους μισούς, ενώ τώρα έρχεται και μια νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας που σφίγγει τον κλοιό όσον αφορά στις αναστολές, δηλαδή ποιοι μπορούν να θέσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή για το μήνα Μάρτιο.

Για τις κλειστές επιχειρήσεις μπορούν να φτάσουν το 100% του προσωπικού δεν υπάρχει κάποια ρήτρα. Όμως οι πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να θέσουν το 100% του προσωπικού τους σε αναστολή, αλλά αυτή τη φορά υπάρχει η ρήτρα του τζίρου, δηλαδή μέσα στο οκτάμηνο του ’20, από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο δεν θα πρέπει να έχουν αυξήσεις σε σχέση με το ίδιο 8μηνο του 2019.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/03/2021

Οικονομία