Υγεία

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής

03.03.2021 | 13:19

Στην πλέον οριακή κατάσταση βρισκονται τα νοσοκομεία της Αττικής. Για κάθε εξιτήριο που δίνεται από τα νοσοκομεία αναφοράς, γίνονται τέσσερις νέες εισαγωγές.

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται το ΕΣΥ στην Αττική, με τις εντατικές να έχουν ξεπεράσει το 93% της πληρότητάς τους και τις απλές κλινικές κορωνοϊού στα νοσοκομεία κορμού να φτάνουν σε ανησυχητικά υψηλές πληρότητες.

«Οι εφεδρείες των νοσοκομείων είναι περιορισμένες, γίνονται κινήσεις για να ανοίξουν νέες κλίνες μεθ τουλάχιστον στην Α΄ΥΠΕ εντός της ημέρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Σε ένα 24ωρο οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σημείωσαν αύξηση κατά 38%, σκαρφαλώνοντας στις 426, με τις 270 από αυτές αφορούν στην Αττική.

Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, ΝΙΜΤΣ, Ελπίς, Ευαγγελισμός, Ιπποκράτειο και Ασκληπιείο, δεν είχαν ούτε μία κενή κλίνη εντατικής θεραπείας για τα covid περιστατικά, χθες το μεσημέρι, με το ΕΚΑΒ να δίνει μόλις 19 διαθέσιμες, στην Αττική.

Τη μετατροπή απλών κλινικών σε κλίνες ειδικά για ασθενείς με κορωνοϊό, με τη χρήση φορητών αναπνευστήρων, εξετάζει το υπουργείο Υγείας, ενώ εφόσον χρειαστεί ακόμα και ολόκληρα νοσοκομεία θα αλλάξουν προσωρινά χαρακτήρα, για τη νοσηλεία αποκλειστικά covid περιστατικών.

Σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες θα αξιοποιηθεί και ο ιδιωτικός τομέας για τους non covid ασθενείς.

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα πέντε παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα δύο νοσοκομεία της πόλης, με τα δύο -ένα 9χρονο και ένα 6χρονο- να έχουν εισαχθεί για νοσηλεία στην Εντατική.

Μάλιστα, το ηλικίας έξι ετών παιδί, εξετάζεται ως ύποπτο για τη νόσο Kawasaki.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι λίγο καλύτερη από αυτή της Αθήνας, όμως και εκεί σιγά σιγά η πίεση αρχίζει να γίνεται εμφανής αφού έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/03/2021

Υγεία