Ελλάδα

Κατ’αντιπαράσταση εξέταση του Λιγνάδη με τον καταγγέλοντα ζητά ο Κούγιας

02.03.2021 | 20:56 Eνσωμάτωση

Στην υπόθεση Λιγνάδη, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των υπερασπιστικών γραμμών. Ο έγκλειστος πλέον πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επιχειρεί δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια να αποδομήσει το κύρος και την ουσία των καταγγελλόμενων, ενώ οι μηνυτές του ζητούν να κατασχεθεί και να ελεγχθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό του.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος διανύει την πέμπτη ημέρα εγκλεισμού του στο κατάστημα κράτησης της Τρίπολης.

Διά του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατέθεσε αίτημα ενώπιον της ανακρίτριας για κατ´ αντιπαράσταση εξέτασης με τα δύο φερόμενα θύματα.

«Η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τους φερόμενους παθόντες είναι αναγκαία λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε άλλης μαρτυρίας που να επιβεβαιώνει τη συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο κατά το φερόμενο χρόνο τέλεσης των πράξεων, αλλά και λόγω των αντιφάσεων, στις οποίες έχουν υποπέσει αναφορικά με την περιγραφή των περιστάσεων.»

Επιπλέον ζητάει να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου, εφόσον εντοπιστεί ποιο ακριβώς είναι, όπου φέρεται να βίασε έναν από τους δύο ανηλίκους.

«Σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015»

Ο 24χρόνος έχει περιγράψει στις καταθέσεις του σε εισαγγελέα και ανακρίτρια τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να τον βίασε ο ηθοποιός-σκηνοθέτης σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου.

«Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσει, δεν μπόρεσα να κουνηθώ έτσι όπως με είχε σφίξει με τα χέρια του, δεδομένου ότι ήμουν πολύ αδύνατος και αδύναμος.»

Ο δικηγόρος του άλλου μηνυτή, 25 ετών σήμερα, για τον βιασμού του οποίου, επίσης, κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Βλάχος κατέθεσε σήμερα στην 19η ανακρίτρια κατέθεσε αίτημα, όπως είχε προαναγγείλει από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, να κατασχεθούν και να ερευνηθούν, το κινητό και ο υπολογιστής του ηθοποιού-σκηνοθέτη και να εξεταστούν μάρτυρες, προς ενίσχυσιν των όσων έχει καταγγείλει στις δικαστικές αρχές ο εντολέας του.

“Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής να στηρίξουμε την κατηγορία, εισεφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία. Ενα κατάλογο μαρτύρων οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογία εργαστήρια της ΓΑΔΑ ως προς το περιεχόμενο τους η ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει”.

Οι εξελίξεις αναμένονται και τις επόμενες ημέρες ραγδαίες καθώς ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για τη καταγγελλόμενη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη δε λέει να κοπάσει ενώ ήδη ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης φαίνεται αποφασισμένος να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεση του.

Ο Κούγιας καταθέτει τρεις αναφορές στον Άρειο Πάγο κατά δικαστών και εισαγγελέων

Ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη καταθέτει αύριο 3 νέες αναφορές εναντίον δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη στον Αρειο Πάγο.

Ο κ. Κούγιας συνεχίζει την επίθεση κατά δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του.

Η πρώτη αναφορά στρέφεται κατά των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών.

Η δεύτερη αναφορά στρέφεται κατά της κας ανακρίτριας, η οποία διεξάγει την ανάκριση και η οποία αφενός μεν εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης.

Η τρίτη αναφορά θα κατατεθεί κατά του προέδρου και των μελών του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το βούλευμα που απέρριψε την ένσταση ακυρότητος της ασκηθείσας ποινικής δίωξης και του εντάλματος συλλήψεως.

Αντίδραση είχαμε από την Ένωση Δικαστών κι Εισαγγελέων όπου σε ανακοίνωσή της γίνεται λόγος για απαξιωτικούς κι αβάσιμους χαρακτηρισμούς που ξεφεύγουν των ορίων της ακραίας κριτικής αλλά και των υπερασπιστικών δικαιωμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/03/2021