Πολιτική

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα

02.03.2021 | 22:26 Eνσωμάτωση

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη νομική μεταχείριση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, την ώρα που οι Αρχές παραμένουν σε συναγερμό.

Εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι κανείς στην Ελλάδα δεν τρομοκρατήθηκε από την δράση της «17Ν».

«Αυτό που κάνει θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη δράση της 17Ν», είπε ο κ. Δρίτσας.

«Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση της ΝΔ.
Μετά από διευκρινήσεις που έδωσε στην Κουμουνδούρου, ο βουλευτής Πειραιά επιχείρησε μία ατυχέστατη ανασκευή.

Η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για εκβιασμό από έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, την ώρα που η δικηγόρος του αρχιεκτελεστή της «17Ν» καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να διατάξει τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για λόγους δημόσιας ασφάλειας εξαιτίας κοινωνικής αναταραχής.

Η Γενικής Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, επιμένει ότι ο καταδικασμένος δεν έχασε ποτέ το δικαίωμά του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σε μεγάλη αναταραχή μπαίνει όμως και ο δικαστικός κλάδος μετά την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

129 ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί καλούν την Ένωση να αποκαταστήσει το τρωθέν κύρος της.

Ήδη, με πρωτοβουλία πέντε ανώτερων δικαστών συλλέγονται υπογραφές για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/03/2021