Ελλάδα

Στη φυλακή Τρίπολης ο Λιγνάδης – Προσφυγή κατά της προφυλάκισης ετοιμάζει ο Αλ. Κούγιας

26.02.2021 | 17:09

Με εντολή εισαγγελέα, ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στις φυλακές της Τρίπολης. Θα περάσει τις πρώτες 14 ημέρες μόνος σε ένα τέτοιο ειδικά διαμορφωμένο κελί, που χρησιμοποιείται για την καραντίνα των νέων κρατούμενων.

Έπειτα ως το δικαστήριο, ο 56χρονος σκηνοθέτης θα κρατηθεί στην πτέρυγα που διαθέτει το κατάστημα της Τρίπολης για όσους κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο σκούφος και η μάσκα δεν μπορούν να κρύψουν την απόγνωση για την τροπή των πραγμάτων. Από τα χείλη του δεν βγαίνει λέξη.

-Κύριε Λιγνάδη θέλετε να πείτε κάτι γι’ αυτήν την εξέλιξη;

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ακούει την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγέλεως πως κρίνεται προφυλακιστέος με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

-Είστε αθώος;

Εμφανώς καταβεβλημένος και με παγωμένο βλέμμα αποχωρεί από το δικαστικό μέγαρο. Είχε προηγηθεί η μαραθώνια απολογία του που διήρκησε 5 ώρες.

«Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται σε αυτή τη υπόθεση. Κι ενώ είναι τόσο μικρή δικογραφία διήρκησε 5 ώρες. Αν δεν σεβόμουν την ανακρίτρια, θα είχα εξοργιστεί.»

Με συνοδεία αστυνομικών βγαίνει από το κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων και κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο της ασφάλειας που θα τον οδηγήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

-Είστε αθώος;

Μέσα στο αμάξι ακίνητος. Σηκώνει τα χέρια του μόνο για να φτιάξει τη μάσκα του.

Μαραθώνια ήταν η νύχτα και στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου παρέμεινε. Σοκαρισμένος από την απόφαση προφυλάκισης του, ζήτησε 4 φόρες να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του μέσα στη νύχτα.

«Δε ξέρω πόσο θα ταλαιπωρηθεί ο Λιγνάδης με την προσωρινή κράτηση αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο.»

Τελικά, ο κατηγορούμενος μίλησε δύο φόρες με τον συνήγορο υπεράσπισης, ζητώντας επίμονα να μάθει το τι θα επακολουθήσει.

«Δεν έχω ζήσει στην καριέρα μου ένας κατηγορούμενος να καταγγέλλεται με 9 φύλλα δικογραφία και οι φερόμενοι μηνυτές να μην εμφανίζονται.»

Άυπνος παρέμεινε όλη τη νύχτα, μελετώντας ξανά και ξανά τη δικογραφία που τον έστειλε στην φυλακή. Τις πρώτες πρωινές συγγενικό του πρόσωπο τον επισκέφτηκε στο αστυνομικό μέγαρο για να του δώσει ρούχα και προσωπικά αντικείμενα που θα χρειαστεί στον χρόνο παραμονής του στο κελί των φυλακών Τρίπολης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/02/2021

Ελλάδα