Ελλάδα

Επιχείρηση συγκάλυψης θανάτου από κορωνοϊό σε κλινική στον Πειραιά

26.02.2021 | 18:28 Eνσωμάτωση

«Κάτι έχει πάει λάθος κύριε Ευαγγελάτε αλλά η κλινική, τηρώντας όλες τις διαδικασίες, δεν νομίζω ότι έχει παραλείψει κάτι.»

«Κάτι έχει πάει λάθος κύριε Ευαγγελάτε αλλά η κλινική, τηρώντας όλες τις διαδικασίες, δεν νομίζω ότι έχει παραλείψει κάτι.»

Κι όμως παρέλειψε ν’ αναφέρει πως εκτός από τα 81 κρούσματα κορωνοϊού, η ιδιωτική κλινική στον Πειραιά θρηνεί ήδη την πρώτη νεκρή. Η καταγγελία- σοκ ήρθε από την κόρη του θύματος που μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Το έχουν αποκρύψει. Η τελετή έγινε βάσει του πρωτοκόλλου θανάτου από κορωνοϊό. Δεν την είδα. Με κρατούσαν στο σκοτάδι όλες αυτές τις ημέρες λέγοντάς μου ότι έχει ουρολοίμωξη»

Το πιστοποιητικό θανάτου που έλαβε στα χέρια της η κυρία Ευστρατία δηλώνει τη μητέρα της ως θύμα κορωνοϊού. Κι όμως, επί τρεις ημέρες, οι γιατροί τη διαβεβαίωναν πως έχει ουρολοίμωξη.

«Με κορόιδευε από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη που ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία. Τρελάθηκα. Την Πέμπτη να σε παίρνουν ξαφνικά το μεσημέρι στις 2.20μμ και να σου λένε ότι η μητέρα σας κατέληξε, αλλά τελικά είχε κορωνοϊό;»

«Ήταν υποχρεωμένος ο γιατρός ν’ αναφέρει το ζήτημα του covid μιας και βρέθηκε θετική την ημέρα του θανάτου της.Λίγες ώρες πριν καταλήξει, η ηλικιωμένη βγήκε θετική στον κορωνοϊό. Άγνωστο γιατί, οι υπεύθυνοι δεν ενημέρωσαν την κόρη της και της μιλούσαν μόνο για μια ουρολοίμωξη.»

«Μου λέει «η μητέρα σας είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι κρίσιμη κατάσταση» και του λέω «γιατρέ συγγνώμη είναι κρίσιμη κατάσταση από ουρολοίμωξη; Τι μου λέτε τώρα;» και μου λέει «ναι, σε αυτές τις ηλικίες και η ουρολοίμωξη μπορεί να αποβεί μοιραία».

Μέχρι το θάνατο της μητέρας της, όπως υποστηρίζει η κυρία Ευστρατία, όχι μόνο δεν την είχε ενημερώσει κανείς για το θετικό τεστ, αλλά δεν γνώριζε καν ότι υπάρχουν κρούσματα μέσα στην κλινική.

Αγανάκτηση και θυμός πλημμυρίζει τον Γιώργο Δαμιανίδη που ενημερώθηκε το περασμένο Σάββατο πως η μητέρα του είναι ένα από τα 81 κρούσματα της κλινικής.

«Αυτό ήταν φωλιά εκεί μέσα δηλαδή δούλεψε μέρες. Δεν ήταν από τη μια μέρα στην άλλη. Μιλώντας με την μητέρα μου (χτες) στο κινητό, μου είπε ότι έχει ερημώσει η κλινική. Άρα τους έχουν διώξει σχεδόν όλους στα νοσοκομεία.»

Το κατώφλι του νοσοκομείου πέρασε χτες το απόγευμα και η μητέρα του καθώς ο πυρετός ήταν υψηλός και ο κίνδυνος μεγάλος.

«Ήταν καταβεβλημένη. Η μαμά δεν γνωρίζει ότι έχει κορωνοϊό. Της είπα «θα έχεις μαζί σου το κινητό σου και τον φορτιστή σου, να ξέρεις ότι εμείς δεν θα μπορούμε να έρθουμε να σε δούμε, γιατί απαγορεύεται αλλά να έχουμε τουλάχιστον το κινητό να επικοινωνούμε». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπα με την μητέρα μου.»

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως η μητέρα του κόλλησε μέσα από την κλινική, στην οποία εισήχθη πέρσι τον Μάρτιο για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό.

«Επειδή ήξερα ότι η μητέρα μου είχε κάποια προβλήματα υγείας όχι σοβαρά αλλά έχει, πήγα και την έκλεισα εκεί ένεκα του ότι στο σπίτι έχουμε και εφήβους. Και φοβόμουν ότι θα την πατήσουμε από εμάς. Και τελικά την πατήσαμε από εκεί.»

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς των κρουσμάτων, η τεράστια διασπορά θα είχε αποφευχθεί, αν είχαν εμβολιαστεί οι ηλικιωμένοι. Κάτι το οποίο επανειλημμένως είχαν ζητήσει με την κλινική ν’ απαντά πως η ευθύνη της καθυστέρησης βαραίνει τον ΕΟΔΥ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/02/2021