Ελλάδα

Αρσάκειο: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες των 285 αποφοίτων

26.02.2021 | 18:15

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με αφορμή προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Αντικείμενο της έρευνας είναι η διερεύνηση των καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται πως χαμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 285  αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας που εμπλέκουν τον γνωστό ηθοποιό -σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου.

Η επιστολή απευθύνεται στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, και είδε το φως της δημοσιότητας από το in.gr το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αντέδρασε τα ξημερώματα και γνωστοποίησε ότι θα υποβάλλει σήμερα, αίτημα στην Εισαγγελία Αθηνών για να κληθούν ένας προς έναν οι υπογράφοντες, για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/02/2021

Ελλάδα