Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πάτρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη σε συναγερμό

26.02.2021 | 18:03

Πονοκέφαλος που κανένα παυσίπονο δεν τον πιάνει γίνεται ο κορωνοϊός για τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη επιπεδώνεται μεν αλλά τα χειρότερα δεν έχουν περάσει.

Γιατί όμως δεν βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα, η πλημμελής τήρηση των μέτρων μοιάζει να είναι η απάντηση, η κάμερα καταγράφει εικόνες συνωστισμού μέρα μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη

Αν και ο κορωνοϊός δεν έχει κουραστεί να βρίσκει ανοιχτές πόρτες για να χτυπάει με τις μεταλλάξεις του οι πολίτες ξεπέρασαν τα όρια τους.

Στην Θεσσαλονίκη από τα συνολικά 1784 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν τα 183 γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το μέλλον κυρίως λόγω των ,μεταλλάξεων χαρακτηριστικό είναι πως 12 στελέχη της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που βρέθηκαν ήταν και τα 12 από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Στην Πάτρα που συνεχίζει να δοκιμάζεται τα τελευταία νέα   είναι ευχάριστα το βρέφος που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, από όπου αναμένεται να λάβει εξιτήριο μέσα στο διήμερο. Παράλληλα έχει ξεπεράσει την ασθένεια και η 15χρονη που νοσηλευόταν .

Από την άλλη η πίεση με τους νοσηλευόμενους στις μεγαλύτερες ηλικίες είναι μεγάλη τόσο στις απλές κλίνες όσο και στις κλίνες μεθ και στα δύο νοσοκομεία της πόλης

Δραματική η κατάσταση και στο ίδρυμα  με δεκάδες παιδιά και εργαζόμενους να είναι θετικοί και να αναμένονται ακόμα χειρότερα νέα.

Στην Πάτρα τεστ διενεργούνται μαζικά με τους πολίτες που βλέπουν τον κόκκινο κλοιό να σφίγγει την πόλη τους να σπεύδουν για rapid test.

Στην Κρήτη οι μεταλλάξεις είναι ο πονοκέφαλος που προβληματίζει τους ειδικούς στα νοσοκομεία καθημερινά δράματα συγκλονίζουν. Μέσα σε μόλις 20 λεπτά δύο ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο από κορωνοϊό μετά από πολλές μέρες νοσηλείας. Πρόκειται για έναν 62χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος εξέπνευσε στις 23:20 το βράδυ της Πέμπτης. Ενώ Λίγα λεπτά νωρίτερα στις 23:00 άφησε την τελευταία του πνοή ένας 74χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική covid.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις ΜΕΘ του νησιού, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 77 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι 63 σε κλινικές κόβιντ.

Έπεσαν κεφάλια για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς – Καρατόμησε αντιδήμαρχο και πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου ο Ζέρβας

Νέες πληροφορίες έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA σχετικά με παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αφορούν στα ιδρύματα στον Άγιο Δημήτριο και στον Άγιο Παντελεήμονα, και προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για λόγους ηθικής τάξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ζήτησε τις παραιτήσεις δύο στελεχών της διοίκησής του.

Συγκεκριμένα απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ κάλεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ακριτίδου εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς φέρεται να είναι μια από τους εμβολιαζόμενους εκτός σειράς καθώς εκεί δουλεύει η κόρη της, ενώ σχετικά με τον κ. Τσαβλή οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εμβολιασμό συγγενικού του προσώπου. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είναι πνευμονολόγος σε ένα από τα δύο ιδρύματα.

Από χθες έχουν γίνει πάρα πολλές αποκαλύψεις που αφορούν στους 24 εμβολιασμούς που έγιναν εκτός σειράς. Η διοίκηση των ιδρυμάτων αναφέρει ότι οι εμβολιασμοί αυτοί έγιναν για να μη χαθούν δόσεις.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/02/2021

Ελλάδα