Ελλάδα

Αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

16.02.2021 | 13:49

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το λεκανοπέδιο προκάλεσαν όμως προβλήματα και στους προγραμματισμένους εμβολιασμούς

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα προβλήματα στους δρόμους οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να αναβάλλει τους προγραμματισμένους για σήμερα εμβολιασμούς, στο νομό Αττικής. Ωστόσο, όσοι πολίτες προσέγγισαν τα εμβολιαστικά κέντρα εξυπηρετήθηκαν κανονικά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι πολίτες που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους, με μήνυμα στο κινητό που έχουν δηλώσει.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει έτοιμες λίστες αναπλήρωσης με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και με υγειονομικούς, με στόχο να μην χαθεί ούτε μία δόση.

Οι επιστήμονες προβληματίζονται καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις νέες διαγνώσεις, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη, πέντε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής έχουν πληρότητα 100% στις μονάδες εντατικής θεραπείας: Σισμανόγλειο 14/14 Γεννηματάς 11/11, Ελπίς 6/6, Ασκληπιείο 12/12, Θριάσιο 12/12.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα νοσοκομεία της Αττικής σήμερα νοσηλεύονται 900 ασθενείς σε κλινικές covid και 195 σε ΜΕΘ covid.

Όλα τα νοσοκομεία είναι πλέον έτοιμα να ενεργοποιήσουν το plan B που προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση των κλινών για άλλα νοσήματα και αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργείων μέχρι 80%, για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/02/2021

Ελλάδα