Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προβλήματα στις μετακινήσεις και στις συγκοινωνίες

16.02.2021 | 13:31

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η επέλαση της «Μήδειας» προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς ακόμη και κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ντύθηκαν στα λευκά

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η επέλαση της «Μήδειας» προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς ακόμη και κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ντύθηκαν στα λευκά.

Προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει προκαλέσει η πολύ ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική.

Για τα προβλήματα στην κυκλοφορία μίλησε στο MEGA ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος καλώντας τους πολίτες να ενημερώνονται διαρκώς διότι τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή.

Λίγο πριν τις 12.00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο της γραμμής του ΗΣΑΠ, στο τμήμα Πειραιάς- Αττική, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Αττική- Κηφισιά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Πλέον, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του Τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο, ενώ λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο από λεωφορεία όσο και τρόλεϊ.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/02/2021

Ελλάδα