Ελλάδα

Σκληρή τιμωρία για τους δράστες της βίαιης επίθεσης σε εργαζόμενο του μετρό – Μ. Δημητρακόπουλος στο MEGA

14.01.2021 | 20:09

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο ποινικολόγος κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολιάζοντας το σοκαριστικό περιστατικό ωμής βίας του σταθμάρχη στον σταθμό Ομόνοιας.

«Σοκάρεσε όταν βλέπεις δύο παιδιά να έχουν έναν άνθρωπο ο οποίος απλά τους υπέδειξε να τηρούν τον νόμο, να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Δεν τους προσέβαλε, δεν τους έβρισε. Η αντίδρασή τους, ήταν να τον αιφνιδιάσουν, να τον χτυπήσουν και τα λακτίσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε απώλεια της ζωής.Βλέπεις μια επιθετικότητα μοναδική, σοκαριστική.», ανέφερε.

«Τα αδικήματα που μπορεί να διερευνήσει είναι αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, η απόπειρα ανθρωποκτονίας δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί. Δεν είχαν αυτά τα παιδιά σκοπό να σκοτώσουν, είχαν σκοπό να προκαλέσουν βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Αυτό το αδίκημα. Ο νόμος όμως προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια ανώτερη ποινή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χέρια ανακριτή και εισαγγελέα είναι δεμένα. Δεν μπορεί να διατάξει προσωρινή κράτηση και προφυλάκιση.»

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο στα αδικήματα που προβλέπεται ανώτερη ποινή κάθειρξης 10 χρόνια, για να μπορέσει ο ανακριτής να διατάξει προφυλάκιση θα πρέπει να γίνεται κατ’ εξακολούθηση ή στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, να είναι πολλά τα θύματα.

«Αυτές οι προϋποθέσεις εδώ δεν υπάρχουν», υπογράμμισε ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αρνητές του κορωνοϊού που δογματικά αρνούνται έναν φονικό ιό με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

«Δηλητηριάζουν την κοινωνία οι αρνητές του κορωνοϊού», τόνισε μεταξύ άλλων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/01/2021

Ελλάδα