Ελλάδα

Συναγερμός λοιμωξιολόγων για το κέντρο της Αθήνας

14.01.2021 | 21:34 Eνσωμάτωση

Σε συναγερμό βρίσκονται οι λοιμωξιολόγοι για το κέντρο της Αθήνας κυρίες και κύριοι καθώς αυτη τη στιγμή εντοπίζονται τουλάχιστον 800 ενεργά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή. Η μεγάλη ανησυχία δεν είναι άλλη από τις αντοχές των νοσοκομείων καθώς ήδη καταγράφεται αύξηση 8% στις εισαγωγές τα τελευταάι 24ωρα ενώ η πληρότητα σε μονάδες εντατικής θεραπείας αγγίζει 59%.

Σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν θέσει την καρδιά της Αττικής οι λοιμωξιολόγοι. Από την αρχή του χρόνου στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν εντοπιστεί 816 κρούσματα.

Η κατάσταση στην Αθήνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της επιτροπής, καθώς αν πλησιάσει την κόκκινη γραμμή τότε θα σημάνουν τη λήξη κάθε δραστηριότητας. Ήδη αρχίζει να διαφαίνεται αύξηση στις εισαγωγές κατά 8%, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 59%

Ο Δήμος Αθηναίων είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ειδικών. Το κέντρο, το Παγκράτι η Κυψέλη και τα πατήσια βρίσκονται στο μικροσκόπιο. Έντονο είναι το ενδιαφέρον των επιστημόνων και για τον υπόλοιπο κεντρικό τομέα με Βύρωνας, Γαλάτσι, Δάφνη, ΖΩγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή και Νέα Φιλαδέλφεια να εμφανίζουν αυξημένο ιικο φορτίο.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 35-54 με το υπουργείο Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Στα στοιχεία που έχουν οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι αποτυπώνεται η κατάσταση των Χριστουγέννων, ενώ η κινητικότητα της πρωτοχρονιάς θα καταγραφεί σε αριθμούς την επόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2021