Πολιτική

Τούρκοι έφτασαν με σκάφος στη Ρόδο ζητώντας πολιτικό άσυλο

14.01.2021 | 20:26

Στη Ρόδο αποβιβάστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης 13 άτομα τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι δήλωσαν κυνηγημένοι από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας ταυτόχρονα πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Οι 13 Τούρκοι (12 άντρες και μία γυναίκα) ξεκίνησαν από τη Σμύρνη πριν από αρκετές εβδομάδες, και μετέβησαν στην πόλη Φετιγιέ, όπου από κει ήρθαν στο νησί της Ρόδου χθες αργά το βράδυ, ναυλώνοντας  ταχύπλοο σκάφος το οποίο τους μετέφερε και τους αποβίβασε στην περιοχή Στεγνά Αρχαγγέλου.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» οι κάτοικοι της περιοχής που τους είδαν, το σκάφος προσέγγισε την περιοχή έχοντας σβηστά τα φώτα ενώ στη συνέχεια τους αποβίβασε πολύ γρήγορα και έφυγε.

Ήταν ηλικίας από 30 έως και 50 ετών, ενώ κάποιοι από αυτούς υπηρετούσαν σε νευραλγικούς τομείς του τουρκικού κράτους, αλλά είχαν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης τους οποίους και είχαν χαρακτηριστεί ως «Γκιουλενιστές».

«Είδαμε το σκάφος να προσεγγίζει αθόρυβα και με σβηστά τα φώτα τα στεγνά. Καταλάβαμε ότι δεν ήταν ντόπιοι. Αμέσως ειδοποιήσαμε αστυνομία και λιμενικό. Οι άνθρωποι που κατέβηκαν ήταν βρεγμένοι και ταλαιπωρημένοι. Ήταν όμως αξιοπρεπέστατοι και μας ζήτησαν να ειδοποιήσουμε τις αρχές», τόνισε κάτοικος της περιοχής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/01/2021

Πολιτική