Πολιτική

Lockdown: Σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία

02.01.2021 | 19:50 Eνσωμάτωση

Επιστροφή σε νέο σκληρό lockdown αποφάσισε η κυβέρνηση για την αποφυγή ενός τρίτου κύματος, μετά τη χαλάρωση των εορτών.

Έτσι, από αύριο και για μια εβδομάδα επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ μέχρι και 5 το πρωί, ενώ: σταματά το click away, κλείνουν βιβλιοπωλεία κομμωτήρια και ΚΤΕΟ.

Τα μέτρα λαμβάνονται με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα, αναφέρει η κυβέρνηση με σύσσωμη την αντιπολίτευση να της καταλογίζει ανεπάρκεια και έλλειψη στρατηγικής.

Τι οδήγησε στη λήψη μέτρων

Οι εικόνες του συνωστισμού τις ημέρες των εορτών και η χαλάρωση των μέτρων, ο μεγάλος αριθμός των νοσηλευόμενων στις κλινικές κοβιντ και κυρίως ο σταθερά μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων ήταν τα τρία καμπανάκια που χτύπησαν στο Μέγαρο Μαξίμου και οι αποφάσεις του κυριάκου Μητσοτάκη προηγήθηκαν της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Με τα σχολεία ανοιχτά για μια εβδομάδα και τα επιστημονικά δεδομένα στα χέρια της δέκα ημέρα μετά τις γιορτές η κυβέρνηση θα αποφασίσει στα μέσα Ιανουαρίου για τυχόν χαλάρωση των μέτρων ή παράταση του lockdown.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2021