Ελλάδα

Βαρβάκειος: Χριστούγεννα χωρίς τον Κλεάνθη Τσιρώνη – Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι  

21.12.2020 | 08:37 Eνσωμάτωση

Διαφορετικά είναι τα φετινά Χριστούγεννα στη Βαρβάκειο αγορά, και λόγω κορωνοϊού, αλλά και λόγω της απουσίας από το χώρο του προέδρου της κρεαταγοράς, Κλεάνθη Τσιρώνη, που «έφυγε» από τον κορωνοϊό. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε η χήρα του Κλεάνθη Τσιρώνη, κ. Αναστασία, περιγράφοντας την κίνηση στην αγορά φέτος, αλλά και το πώς θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς το σύζυγό της.

«Έχει ξεκινήσει η δουλειά. Οι τιμές πιστεύω είναι πολύ καλές. Τα αρνιά και τα κατσίκια είναι γύρω στα 7 ευρώ. Η γαλοπούλα είναι στα 8 ευρώ. Το χοιρινό είναι στα 3-4 ευρώ», είπε η κ. Τσιρώνη.

Μιλώντας για την απουσία του συζύγου της, η ίδια είπε ότι «Φέτος είναι άσχημα. Η αγορά είναι άδεια, μελαγχολική. Δεν ακούγονται οι φωνές, το χιούμορ του. Ήταν η ζωή της αγοράς. Ο Κλεάνθης έκανε πολλές δωρεές. Σε ιδρύματα, σε γηροκομεία, σε κόσμο που ερχόταν και του έλεγε ότι δεν έχει να φάει. Προσπαθώ και εγώ να τους προσφέρω να τους δώσω».

«Για εμάς που έχουμε χάσει τους ανθρώπους μας από αυτό τον ιό είναι πολύ άσχημα. Η απουσία είναι άσχημη. Η συμβουλή μου στον κόσμο είναι να προσέξουμε και να κάνουμε αυτά που λένε οι ειδικοί. Το μαγαζί το κρατάω εγώ με την κόρη μου», πρόσθεσε η κ. Τσιρώνη.

«Η γαλοπούλα εφόσον καθαρίσουμε από μέσα και βγάλουμε πόδια και κεφάλι, άλλοι τη γεμίζουν με κάστανο και σταφίδες και τη βάζουν στο φούρνο όπως το κοτόπουλο. Η γαλοπούλα έχει 7-8 ευρώ το κιλό. Στα άλλα είδη έχουμε μείωση στις τιμές γύρω στο 15%. Έχουμε πολλές εναλλακτικές τα Χριστούγεννα. Άλλη εναλλακτική είναι το γουρουνόπουλο. Οι γαλοπούλες έρχονται συνήθως από Σέρρες, Τρίκαλα, Καρδίτσα», είπε από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Ευριπιώτης που διατηρεί κατάστημα στην κρεαταγορά.

Αναφορικά, τέλος, με όσους θέλουν να προμηθευτούν τα προϊόντα τους από τη Βαρβάκειο, αλλά δεν μπορούν να μεταβούν στην αγορά, η κ. Τσιρώνη σημείωσε ότι «κάνουμε delivery κανονικά, όλοι οι συνάδελφοι. Μας λένε τι θέλουν, τα ετοιμάζουμε και τα στέλνουμε στα σπίτια».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 21/12/2020