Ελλάδα

Οι απομαγνητοφωνήσεις ξεσκεπάζουν το κύκλωμα κοκαΐνης

21.12.2020 | 06:38

Έχουν ταυτοποιηθεί εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος με πελάτες. Οι παραδόσεις κατ’ οίκον και οι κωδικές ονομασίες.

Τα δέκα κινητά που χρησιμοποιούσαν τα έξι μέλη που συμμετείχαν στο κύκλωμα κοκαΐνης έχουν πια αρχίσει να «μιλούν» όλο και περισσότερο.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να «αποκρυπτογραφήσουν» όλα τα μυστικά της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον τους τελευταίους επτά μήνες, έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ταυτοποιήσουν εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος με πελάτες.

Ο πολύ μεγάλος όγκος απομαγνητοφωνήσεων και η διασταύρωση πολλών αριθμών κινητών τηλεφώνων που ανήκουν σε πελάτες του κυκλώματος, αναμένεται να αποκαλύψουν και άλλα ονόματα «φωτιά» του ήδη «καυτού» πελατολογίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών,το κύκλωμα κοκαΐνης που είχε καταφέρει να διεισδύσει στην Εκάλη, την Κηφισιά, στο Ψυχικό, το Κολωνάκι αλλά και σε περιοχές της παραλιακής ζώνης πρόσφερε το προϊόν του σε γνωστά ονόματα της showbiz, τα οποία αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Η ηλικιακή γκάμα των πελατών ξεκινούσε από τα 25 έτη και ξεπερνούσε τα 70. Ανάμεσά τους τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, αθλητές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, δημοτικοί σύμβουλοι, δικηγόροι και διαφημιστές οι οποίοι ψώνιζαν τη λευκή σκόνη από 70 – 100 ευρώ το γραμμάριο.

Μεταξύ αυτών που βρίσκονταν στη λίστα για το delivery της κοκαΐνης, «υπηρεσία» που προσέφερε επί 24ωρου βάσεως, μια διάσημη τραγουδίστρια, ένας ράπερ, ένας μπασκετμπολίστας και τρεις γνωστοί δικηγόροι.

Τα μέλη του κυκλώματος και οι πελάτες έρχονταν σε επαφή μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, στις οποίες χρησιμοποιούσαν συνθηματικά. «Φέρε μου ένα» ή «φέρε μου δύο» έλεγε ο αγοραστής εννοώντας τα γραμμάρια της κοκαΐνης που ήθελε να προμηθευτεί έναντι 70 με 100 ευρώ το γραμμάριο.

Όταν ξεκινούσε η σεζόν, τα μέλη του κυκλώματος έστελναν ομαδικό μήνυμα στους πελάτες τους, το οποίο έγραφε: «τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει είναι ώρα για σούπα (σ.σ. την επεξεργάζονταν με έναν βραστήρα). Η ομάδα του 24ωρου σας εύχεται καλό φθινόπωρο με καλύτερες ποιότητες».

Ο delivery της εγκληματικής οργάνωσης έκανε την παράδοση λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του πελάτη, όπου και παραλάμβανε τα χρηματικά ποσά.

Κορωπί: Ενέδρα ληστών σε επιχειρηματία – Του πήραν τσάντα με 120.000 ευρώ

Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Κορωπί.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, δύο άγνωστοι, που φορούσαν κράνη, οι οποίοι πιθανόν τον παρακολουθούσαν και του είχαν στήσει ενέδρα έξω από την εταιρεία του, στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, την ώρα που έμπαινε στο κτήριο, τον προσέγγισαν και, με την απειλή πιστολιού, του άρπαξαν μία τσάντα, που περιείχε 120.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα και αναζητούνται.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 21/12/2020

Ελλάδα