Πολιτική

Αναφορές για εμπλοκή δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Folli-Follie

21.12.2020 | 20:09

Αποκαλύψεις-φωτιά για το σκάνδαλο της Folli-Follie, της άλλοτε κραταιής αλυσίδας καταστημάτων πώλησης κοσμημάτων, βάζουν στο «στόχαστρο» τέσσερις πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τον Μάιο του 2018 φέρεται να δείχνουν -έντονο και αντιθεσμικό- ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Υπάλληλος της εταιρίας επικοινωνεί με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, γιο του ιδιοκτήτη της εταιρίας και τον ενημερώνει ότι οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Χαρίτσης και οι βουλευτές, Μάκης Μπαλαούρας και Σταύρος Αραχωβίτης, δείχνουν ενδιαφέρον για για να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεση της Follie Follie είτε το…φρενάρισμα συγκεκριμένων διαδικασιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

«Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Στηρίζουν όπως ήδη σας έχω πει εμπράκτως τον Όμιλο» ανέφερε το ένα email που έχει ημερομηνία 11 Μαΐου 2018.

Μάλιστα, ο υπάλληλος ενημερώνει τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, γνωστό για την άλλοτε κοσμική ζωή του, ότι πρέπει να υπάρξει και οικονομικό αντάλλαγμα για τις υψηλές επαφές.

Χαρακτηριστικά στις 13 Μαΐου 2018 γράφει: «Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του Προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους Ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά, χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία» και συμπληρώνει: «Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά».

Ηλεκτρονική… τροπολογία

Από την ηλεκτρονική αλληλογραφία, η οποία περιλαμβάνεται στην ενδιάμεση έκθεση της PwC η οποία παραδόθηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, φέρεται μάλιστα οι εμπλεκόμενοι να επιδιώκουν να καθυστερήσουν τους ελέγχους αλλάζοντας ακόμα και το νομοθετικό πλαίσιο.

Στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18:10 το απόγευμα, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, το οποίο φέρεται να του το έστειλε ο κ. Μπαλαρούρας.

Τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα αποσταλούν στη Βουλή λόγω της αναφοράς πολιτικών προσώπων.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 21/12/2020

Πολιτική