Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πρόστιμα σε ιερέα και πιστούς για μη τήρηση των μέτρων

21.12.2020 | 17:54

«Κάναμε κάτι παράνομο;», αναρωτιέται ένας από τους παραβάτες πιστούς, ο οποίος βρέθηκε σε εκκλησία μαζί με άλλους αλλά γλύτωσε το πρόστιμο από τις Αρχές για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

Ο ίδιος έτρεξε και κατάφερε να αποφύγει τους αστυνομικούς και το πρόστιμο, όμως όσοι έμειναν πίσω του, μέσα στο παρεκκλήσι, ζητούσαν μάταια να μην εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου. Η καταγγελία έφερε έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα τέσσερα περιπολικά, την ώρα που ένα μνημόσυνο, παρουσία κόσμου, βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο ιερέας, που βρέθηκε απέναντι στους αστυνομικούς, περιγράφει στο LIVE NEWS τα όσα έγιναν όταν τελείωσε το μυστήριο και άνοιξε την πόρτα για να βγει ο κόσμος.

«Η συμπεριφορά του αστυνομικού δεν ήταν η πρέπουσα. Μπουκάρανε μέσα».

Οι αστυνομικοί μπλοκάρουν την είσοδο και αρχίζουν να μοιράζουν πρόστιμα σε όλους. Το μεγαλύτερο, 1.500 ευρώ, κόβεται στον ιερέα. Οι υπόλοιποι 8, καλούνται να πληρώσουν από 300 ευρώ ο καθένας.

«Εφήρμοσαν πέραν του δέοντος τον νόμο».

O ιερέας υποστηρίζει πως η θεία λειτουργία ολοκληρώθηκε όπως προβλέπουν τα νέα μέτρα χωρίς την παρουσία κόσμου. Στη συνέχεια όμως ακολούθησε μνημόσυνο το οποίο ήθελαν και μπήκαν να παρακολουθήσουν 8 άτομα.

Όλοι προσπαθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, αλλά οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους.

Τόσο οι πιστοί που ήταν παρόντες όσο και ο πατέρας Αντώνιος που λειτουργούσε στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, αφήνουν να εννοηθεί πως θα ήταν καλύτερα για όλους αν οι αστυνομικοί έκαναν τα στραβά μάτια.

Ήδη, γίνεται προσπάθεια από την εκκλησία να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να πληρωθούν όλα τα πρόστιμα που κόπηκαν στους πιστούς και τον ιερέα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 21/12/2020

Ελλάδα