Ελλάδα

«Καμπανάκι» για νέα σκληρά μέτρα την Πρωτοχρονιά

21.12.2020 | 20:14 Eνσωμάτωση

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ειδικών ότι τον συνωστισμό αυτών των ημερών θα τον βρούμε μπροστά μας τον Ιανουάριο, τα φαινόμενα δυστυχώς συνεχίζονται. Ουρές σχηματίστηκαν σήμερα το πρωι έξω από τράπεζες ενώ ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης προειδοποίησε ότι αν τα μέτρα δεν τηρηθούν τα Χριστούγεννα, θα αυστηροποιηθούν την Πρωτοχρονιά.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των ειδικών να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό, οι εικόνες στο Σύνταγμα το Σαββατοκύριακο προκαλούν ανησυχία. Το πρωί σχηματίστηκαν ουρές και έξω από τράπεζες…

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν. Τονίζουν ότι οι συνωστισμοί σήμερα δίνουν τροφή στον κορονοϊό και τον Ιανουάριο υπάρχει κίνδυνος νέας έξαρσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε ευθέως ότι τα ρεβεγιόν είναι για την κυβέρνηση βασική πηγή ανησυχίας…

Αν δεν τηρήσουμε τα υφιστάμενα μέτρα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά θα αυστηροποιηθούν ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης προανήγγειλε στην κοινωνία ώρα MEGA ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν.

Ήδη ορισμένοι, όπως ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προτείνουν παράταση του lockdown.

Οι απόψεις μεταξύ των λοιμωξιολόγων διίστανται και για το άνοιγμα των σχολείων. Άλλοι όπως ο κ. Γώγος θεωρούν ότι είναι εφικτό να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου και άλλοι, όπως η κα Λινου διαφωνούν.

Πρόθεση της κυβέρνησης πάντως είναι τα σχολεία να ανοίξουν αμέσως μετά τις γιορτές.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/12/2020