Ελλάδα

Κορωνοϊός: Άντεξε από εγκεφαλικό αλλά κατέληξε από τον ιό 90χρονη – Συγκλονίζει ο γιος της

21.12.2020 | 18:08

Συγκλονίζει η ιστορία 90χρονης που γλίτωσε από εγκεφαλικό αλλά νόσησε από κορωνοϊό μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, με αποτέλεσμα να καταλήξει από επιπλοκές του ιού.

«Μπήκε στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε και βγήκε γερή. Πηγαίνει σπίτι της και σε παρουσιάζει πυρετό. Έκανε το τεστ και βγήκε θετική. Κόλλησε κορωνοϊό από την παθολογική κλινική», λέει η Δέσποινα Γεωργιάδη, οικογενειακή φίλη.

«Δεν μπορεί το μυαλό σου ποτέ να πάει ότι ο άνθρωπός σου θα γυρίσει στο σπίτι από το πρόβλημα που τον βρήκε αλλά θα πάρει και την προίκα του Covid-19 μαζί», σημειώνει ο γιος της άτυχης γυναίκας.

Νόσησε ολόκληρη η οικογένεια

Ο γιος της ηλικιωμένης, μιλώντας στο LIVE NEWS, υποστηρίζει ότι την περίοδο που η μητέρα του νοσηλευόταν, η ανησυχία για την εκτεταμένη διασπορά μέσα στο νοσοκομείο ήταν διάχυτη.

«Το δεκαήμερο παραμονής εκεί ακούγαμε διάφορα κρούσματα περιστατικά. Το ίδιο το προσωπικό έλεγε ‘α ξέρεις η Άννα βγήκε θετική, θα μας λείψει’. Μέχρι και ο θεράπων γιατρός της, ο νευρολόγος, που την παρακολουθούσε».

Μετά το εγκεφαλικό, η μητέρα του πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι. Είχε ήδη όμως κολλήσει κορωνοϊό. Η μόλυνση των υπολοίπων στην οικογένεια, ήταν απλώς θέμα χρόνου.

«Τα αποτέλεσμα που παίρνουμε την ίδια μέρα είναι η μητέρα μου θετική, ο πατέρας μου θετικός, η αδερφή μου θετική, η ανιψιά μου θετική, η δεύτερη ανιψιά μου θετική, ο γαμπρός μου θετικός και η γυναίκα μου θετική».

Οκτώ ακόμη από την οικογένεια βρέθηκαν θετικοί και η 90χρονη χρειάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Κήδεψε τη μητέρα του μόνος

Με ολόκληρη την οικογένεια να νοσεί, ο γιος της αναγκάστηκε να την κηδέψει μόνος του.

«Αν δεν υπήρχαν τρείς φίλοι και τρείς κουμπάροι, σας μιλάω ειλικρινά θα είχα καταρρεύσει. Να είσαι μπροστά μόνος σου στο φέρετρο της μητέρας σου».

Ο σύζυγος της 90χρονης δίνει τον δικό του αγώνα στη κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Αγρινίου ενώ ο γαμπρός του νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 21/12/2020

Ελλάδα