Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Βράζει» η Δυτική Αττική – Μαζικά τεστ και έλεγχοι σε πέντε δήμους

13.12.2020 | 13:27

Τους επιδημιολόγους απασχολεί ιδιαίτερα η κατάσταση με τον κορωνοϊό όπως διαμορφώνεται στη Δυτική Αττική, η οποία καθημερινά δίνει μεγάλο αριθμό μολύνσεων.

Ειδικό έκτακτο σχέδιο για τη Δυτική Αττική έχουν καταστρώσει λοιμωξιολόγοι και Πολιτική Προστασία, προκειμένου να μπει φρένο στη διασπορά και να μην απειληθεί ο αστικός ιστός της Αθήνας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μαζικά τεστ στους 5 δήμους αλλά και στο Μενίδι και αυστηρούς ελέγχους. Αστυνομία, δημοτικές αρχές και ελεγκτικοί μηχανισμοί θα σαρώνουν την περιοχή.

Στον Ασπρόπυργο, από το πρωί, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στους κατοίκους. Όλη την εβδομάδα θα γίνονται γρήγορα τεστ σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Οι ειδικοί εντοπίζουν το πρόβλημα στην Ελευσίνα αλλά και στις γύρω περιοχές στην έντονη κινητικότητα, καθώς καθημερινά πάνω από 30.000 εργαζόμενοι μετακινούνται προς και από τη βιομηχανική ζώνη και το λιμάνι της περιοχής.

Στη Μαγούλα, ελάχιστοι κάτοικοι κυκλοφορούν στους δρόμους υπό τον φόβο του ιού.

Αυστηροί έλεγχοι θα ξεκινήσουν στον δήμο Φυλής, καθώς οι υγειονομικές αρχές έχουν ενδείξεις για μη τήρηση των μέτρων.

Για την επόμενη εβδομάδα ολόκληρη η περιοχή θα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση και δεν αποκλείεται αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση να δούμε και ειδικά μέτρα για τη Δυτική Αττική.

Μαζικά τεστ στην Ελευσίνα

Μαζικά rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ελευσίνα.

Πίσω από το δημαρχείο της πόλης, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούσαν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού.

Μάλιστα, από εβδομάδα, θα γίνονται σταθμευμένοι έλεγχοι σε μονάδες βιομηχανικές και σε χώρους εργασίας ώστε να εντοπίσουν οι ειδικοί πιθανές εστίες, που εκτιμούν ότι προέρχονται από χώρους εργασίας.

Η περιοχή θα είναι υπό αυστηρή επί τήρηση για μία εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/12/2020

Ελλάδα