Κόσμος

ΗΠΑ – κορωνοϊός: Αρχίζει η διανομή του εμβολίου της Pfizer/BioNTech στα εμβολιαστικά κέντρα

13.12.2020 | 13:49

Στο διεθνές μέτωπο του κορωνοϊού, αρχίζει σήμερα η επιχείρηση διανομής του εμβολίου της Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς η χώρα σημείωσε νέο μαύρο ρεκόρ θανάτων με 3.300 νεκρoύς σε μια ημέρα. Εν τω μεταξύ στη Βενεζουέλα το ρωσικό εμβόλιο έκανε ο γιος του προέδρου Μαδούρο μπροστά στις κάμερες.

Τα πρώτα πολύτιμα φορτία με το εμβόλιο των Pfizer/Bιontech φθάνουν στο αεροδρόμιο του Σικάγο από το εργοστάσιο παραγωγής του κολοσσού στο Μίσιγκαν.

Σε λίγες ώρες θα εμβολιαστούν οι πρώτοι Αμερικανοί, εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και τρόφιμοι οίκων ευγηρίας.

Από τους κεντρικούς κόμβους μεταφοράς του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν πακέτα εμβολίων, εξοπλισμένα με πομπούς GPS και αισθητήρες που παρακολουθούν τη θερμοκρασία, φθάνουν σε νοσοκομεία της χώρας.

Η Pfizer εκτιμά ότι εντός του Δεκεμβρίου θα είναι σε θέση να διαθέσει 6,4 εκατομμύρια δόσεις. Παρά τους μήνες προετοιμασίας ωστόσο η διανομή του εμβολίου στο σύνολο των 330 εκατομμυρίων Αμερικανών, παραμένει τεράστια πρόκληση.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν την ώρα που οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερους από 3.300 θανάτους και 230.000 κρούσματα σε μία ημέρα. Ακόμη και αν η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού εξελιχθεί ομαλά, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή.

Στη Βενεζουέλα, ο γιός του προέδρου Νίκολας Μαδούρο και βουλευτής, έκανε δημόσια την πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Στο Περού, ανεστάλησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της κινεζικής Sinopharm, μετά τις σοβαρές παρενέργειες που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/12/2020

Κόσμος