Κόσμος

Ουάσιγκτον: Επεισόδια σε διαδηλώσεων υπέρ του Τραμπ – Tραυματισμοί και προσαγωγές

13.12.2020 | 13:44

Σε οδομαχίες μεταξύ ακροδεξιών και αριστεριστών εξελίχθηκε η συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον χιλιάδων οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που επιμένουν στις καταγγελίες για νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Ενθαρρύνοντας τους οπαδούς του, ο απερχόμενος πρόεδρος πέρασε τρεις φορές πάνω από τη συγκέντρωση με το προεδρικό ελικόπτερο.

Ειδικότερα, πεδίο μάχης θύμισαν οι δρόμοι της αμερικανικής πρωτεύουσας χθες το βράδυ.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν χτυπήματα με μαχαίρι και νοσηλεύονται. Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 20 άτομα. Τα επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης οπαδών του Τραμπ που κατήγγειλαν νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Φορώντας στρατιωτικά γιλέκα, ρούχα παραλλαγής και κράνη, τουλάχιστον 200 ακροδεξιοί εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση και κάλεσαν τον Τραμπ να μην παραδώσει την εξουσία, αλλά να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μάλιστα, οι οπαδοί του Τραμπ ξέσπασαν σε κραυγές ενθουσιασμού όταν ο πρόεδρος αποφάσισε να τους χαιρετήσει περνώντας με το ελικόπτερο του πάνω από την συγκέντρωση.

Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Τραμπ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/12/2020

Κόσμος