Κόσμος

Βρετανία – Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού – Στο «κόκκινο» το Λονδίνο

13.12.2020 | 13:59

Τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά στη Βρετανία, με αποτέλεσμα ο κόσμος να συρρέει στους κλασικούς εμπορικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, ώστε να κάνει τα ψώνια του Όξφορντ και Ρίτζεντ Στριτ αλλά και τα Χάροντς στο Knightsbridge στο δυτικό Λονδίνο.

Όμως στο Λονδίνο τα κρούσματα είναι πολύ υψηλά, τα υψηλότερα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σε κάποιες περιοχές, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί ουσιαστικά η κατάταξη της πρωτεύουσας στη ζώνη εξαιρετικά υψηλού κινδύνου.

Εν τούτοις,  οι Συντηρητικοί βουλευτές που πιέζουν τον Τζόνσον να μην κλειδώσει το Λονδίνο, ενώ επιστήμονες προειδοποίησαν ότι τα μέτρα πρέπει να αυστηροποιηθούν στην πρωτεύουσα τώρα, χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Τα Χριστούγεννα από 23 μέχρι 27 Δεκεμβρίου θα μπορούν τρεις οικογένειες να δημιουργούν μία κλειστή ομάδα για να γιορτάσουν μαζί.

Αλλά οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί μεν να χαλαρώσουν οι κανόνες, αλλά υπάρχει κίνδυνος γι τρίτο εθνικό πλήρες lockdown.

Οι ειδικοί οροειδοποιούν τους πολίτες να μην ρισκάρουν το παραμικρό, ειδικά μάλιστα τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοι αλλάζοντας τα δεδομένα στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/12/2020

Κόσμος