Ελλάδα

Νικητής βγήκε από τη Μ.Ε.Θ. ο 8χρονος με συμπτώματα Καβασάκι

10.12.2020 | 20:34 Eνσωμάτωση

Δύναμη παίρνουμε όλοι από την μεγάλη νίκη του 8χρονου Γιάννη κατά του κορωνοϊού... Το παιδι νόσησε από από τον ιό στα τέλη Νοεμβρίου, νοσηλευτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου και μόλιες κέρδισε την πρώτη μάχη εμφάνισε συμπτώματα της εξαιρετικά σπάνιας νόσου Καβασάκι. Ο Γιάννης θέλει να γίνει αστροναυτης γι αυτό οι γιατροί που τον φρόντισαν, σήμερα που βγήκε από την εντατική του έκαναν δώρο ένα ειδικό εξάρτημα που χρησιμοποιούν στις μονάδες εντατικής και παραπέμεπει σε στολή αστροναύτη.

«Σου δίνουμε έναν έπαινο ο οποίος γράφει το όνομά σου. Και θέλεις να διαβάσεις εκεί με τα πράσινα τι λέει. «Έγινε προσομοίωση σε πρόγραμμα αστροναύτου και έλαβε τον καλύτερο βαθμό».

Οι γιατροί του υποσχέθηκαν να κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του, μαζί με τα αδέρφια… να ανοίξουν όλοι μαζί τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο… και κράτησαν την υπόσχεσή τους… ο 8χρονος Γιάννης βγήκε σήμερα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας…

«Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για τον Γιάννη μας. Σήμερα είναι η μέρα που βγαίνεις από την εντατική. Εμείς θέλουμε να σε συγχαρούμε, γιατί αυτές τις μέρες που ήσουνα στη μονάδα έδειξες ότι πραγματικά ήσουνα δυνατός. Νίκησες αυτή την αρρώστια. Όλη η Ελλάδα ακούει για σένα! Είναι όλοι περήφανοι.»

Στα 8 του χρόνια Ο Γιάννης που θέλει γίνει αστροναύτης απέδειξε ότι ξέρεις να βάζει στόχους και να τους εκπληρώνει…

Έδωσε μία μεγάλη μάχη και βγήκε νικητής…

Έτσι θα φτάσει και στο διάστημα…

«Αυτό είναι ένα κράνος το οποίο χρησιμοποιούμε στην εντατική μονάδα στα δύσκολα περιστατικά. Σου το αφιερώνουμε και σου το χαρίζουμε όλοι με πολύ μεγάλη αγάπη. Γράφει το όνομά σου. Γράφει εδώ ότι είσαι αστροναύτης…»

Ανέβασε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου, νόσησε με κορονοιό και μπήκε στο Νοσοκομείο του Ρίου… αφού το ξεπέρασε… εμφάνισε συμπτώματα της νόσου Kawasaki. Μία σπάνια νόσος…. μόλις 130 περιστατικά έχουν καταγραφεί παγκοσμίως

«Αυτή είναι νίκη της ζωής και να είσαι περήφανος για σένα και για την όμορφή σου οικογένεια. Να σου δώσουμε και το κράνος του αστροναύτη, να το έχεις;»

Λίγες μέρες πριν… οι γονείς του δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η περιπέτεια του Γιάννη έφτανε στο τέλος της… δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόση δύναμη έκρυβε το παιδί τους…

«Χαμογέλασε… είδαμε το χαμόγελό του.. το πονάω έγινε πεινάω. Ζήτησε τάμπλετ να δει τους απίθανους».

«Ευχαριστώ τον θεό που έδωσε δύναμη στο παιδάκι. Είναι μικρός και άντεξε… εγώ δεν έχω ζήσει τέτοια περιπέτεια».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2020