Ελλάδα

Η ανάδειξη των θησαυρών του Άγιου Όρους από τον όμιλο ΟΤΕ

10.12.2020 | 21:39 Eνσωμάτωση

Στην Ιστορία και τα έργα τέχνης του Αγίου Όρους έχουν πλέον τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά οι χρήστες του διαδικτύου. Ο όμιλος του ΟΤΕ ψηφιοποίησε για λογαριασμό της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους τον πολιτιστικό πλούτο της Αθωνικής Πολιτείας και τον παρουσιάζει διαδικτυακά.

Προσβάσιμοι απ’ όλους μέσω διαδικτύου, είναι πλέον οι θησαυροί του Αγίου όρους. Με την υλοποίηση της «Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού» , του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα στον τομέα του ψηφιακού πολιτισμού, επιτυγχάνεται η ανάδειξη και διάσωση του πολιτιστικού πλούτου της Αθωνικής Πολιτείας, και η διάθεση του στην παγκόσμια κοινότητα.

Μέσω της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του ιστορικού αρχείου και των έργων τέχνης της Αθωνικής Πολιτείας, περισσότερες από 2 εκατ. ψηφιακές απεικονίσεις εγγράφων, βιβλίων, χειρογράφων και 27 χιλιάδες απεικονίσεις κειμηλίων, καθώς και τρισδιάστατες αποτυπώσεις μνημείων, εικονικές περιηγήσεις μονών και εκπαιδευτικές εφαρμογές, συγκεντρώνονται πλέον στο portal www.mountathos.org.

Το έργο υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ για λογαριασμό της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Το έργο και η σημασία του προγράμματος αποτυπώνονται στην ειδική σειρά ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, «Άγιο Όρος – Ψηφιακή εποχή», σε παραγωγή της COSMOTE TV.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2020