Ελλάδα

Digea: Δεύτερη φάση ψηφιακές μετάβασης στις Κυκλάδες

10.12.2020 | 21:52 Eνσωμάτωση

Από νέες συχνότητες εκπέμπουν από αύριο τα τηλεοπτικά κανάλια στις Κυκλάδες, καθώς η Digea υλοποιεί τμηματικά τη δεύτερη φάση ψηφιακής μετάβασης.

Στη δεύτερη ψηφιακή φάση μπαίνουν από αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου οι Κυκλάδες, ενώ λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών η μετάβαση στις νέες συχνότητες αποκλειστικά και μόνο στο Καστελόριζο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες, χωρίς να απαιτείται η αγορά νέου εξοπλισμού.

Οι τηλεθεατές θα πρέπει να πατήσουν το μενού στο τηλεκοντρόλ, να επιλέξουν εγκατάσταση ή ρυθμίσεις, αυτόματο συντονισμό και να πατήσουν το ΟΚ.

Με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης όπου εξελίσσεται ομαλά στην χώρα μας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Μετά τις Κυκλάδες και το Καστελόριζο η μετάβαση θα προχωρήσει στις 15 Ιανουαρίου του 2021 στα βόρεια σύνορα της ηπειρωτικής χώρας και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί, ενώ θα επηρεάσει και τμήμα της δυτικής Θράκης και συγκεκριμένα μέρος της Κομοτηνής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2020