Πολιτική

Αναπάντητα ερωτήματα για το σπίτι Τσίπρα στο Σούνιο

10.12.2020 | 21:21 Eνσωμάτωση

Με επίθεση κατά πάντων και εξώδικα σε δημοσιογράφους απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, για το σπίτι των 140 τετραγωνικών που μίσθωσε μία ανάσα από τη θάλασσα στη Λαυρεωτική. Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ο ίδιος λεπτομέρειες του μισθώματος, το οποίο είναι 500 ευρώ το μήνα για τα τρία πρώτα χρόνια και 900 ευρώ για τον τέταρτο και τελευταίο χρόνο. Άνθρωποι της αγοράς ακινήτων, μιλούν για μίσθωμα υπερβολικά χαμηλό για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το drone καταγράφει εικόνες από τον κόλπο της Λαυρεωτικής και τη θέση Βρωμοπήγαδο με το σπίτι των 141τ.μ. με τα 996τ.μ. αυλή.

Γι’ αυτό το σπίτι ελάχιστα μέτρα από το νερό ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε μίσθωμα για τα πρώτα τρία χρόνια 500ευρώ το μήνα. Στη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ο κ. Τσίπρας κατέβαλε προκαταβολικά 18.000€ για τα πρώτα τρία χρόνια.

Το δεύτερο μίσθωμα μετά τα τρία χρόνια ανήλθε στα 900€ τα οποία θα καταβάλει ο πρώην πρωθυπουργός κάθε μήνα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2024.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και το ιδιωτικό συμφωνητικό που συντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι και το παραστατικό από τη δήλωση του ενοικίου στην εφορία.

«Η επιλογή λάσπης αποτελεί κεντρική επιλογή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι ένας απλός αντιπερισπασμός για την “ανεμελιά” της Πάρνηθας με πάνω από 100 ανθρώπινες απώλειες τη μέρα.»

«Να έρχομαι και να προβάλλομαι, ότι είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος απεμπολώ υλικά αγαθά και στηρίζομαι αποκλειστικά και μόνο στα στοιχειώδη για να είμαι αρεστός στους πολίτες, όταν δεν συνοδεύεται με μια προσωπική παράσταση που να υποστηρίζει αυτή την ιδεολογία είναι κοινή υποκρισία.»

Άνθρωποι της αγοράς ακινήτων μιλούν για μίσθωμα υπερβολικά χαμηλό για την περιοχή.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης δέχτηκε πριν μπει στο σπίτι ο κ. Τσίπρας να ανακαινίσει με δικά του έξοδα την παραθεριστική κατοικία κατασκευής 1980 με το κόστος να ξεπερνά το αρχικό μίσθωμα κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ.

«Ξέρουμε πάρα πολλούς ιδιοκτήτες που με δικά τους έξοδα ανακαινίζουν ένα σπίτι και μετά στο δίνουν με περίοδο χάριτος;»

«Κυριολεκτικά ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ανοίξει ένα λάκκο λάσπης, να βουλιάξει η συζήτηση στο βούρκο.»

Στο εξώδικο του πρώην Πρωθυπουργού στον δημοσιογράφο Γιώργο παπαχρήστο και τον εκδότη των Παραπολιτικών προκειμένου να ανασκευάσουν απάντησε ο Γιάννης Κουρτάκης σχολιάζοντας δηκτικά την αμεσότητα με την οποία κινήθηκε νομικά ο κ. Τσίπρας σεε σχέση με τις απαντήσεις του για τη βίλα στο Βρωμοπήγαδο Σουνίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2020