Κόσμος

V- Day: Εικόνες που γράφουν ιστορία στην Βρετανία

08.12.2020 | 16:42 Eνσωμάτωση

Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή μέρα καθώς άρχισε στη Βρετανία ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού.

Η 90χρονη Αγγλίδα Μάργκαρετ Κίναν είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κάνει εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Μία εικόνα που γράφει ιστορία…

O πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σεν Τόμας όπου είχε νοσηλευθεί και μίλησε για ακόμα μία ηλικιωμένη που εμβολιάστηκε εκεί.

«Ήταν πολύ συναρπαστικό!Μίλησα στη Λυν για το εμβόλιο που έκανε.Είναι 81 ενός ετών .Ήταν πολύ συγκινητικό γιατί το έκανε για τη Βρετανία»

Η Μάγκι και ο Γουίλιαμ Σέξπιρ

Η 90χρονη Βρετανίδα έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως με όλα τα ΜΜΕ να της κάνουν αφιέρωμα και τις φωτογραφίες της να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η Μάργκαρετ Κίναν ζει στο Κόβεντρι εδώ και 60 χρόνια, αλλά κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από χρόνια εργασίας σε κοσμηματοπωλείο.Tην επόμενη εβδομάδα μπαίνει στα 91 και θεωρεί ότι ήδη έχει πάρει το καλύτερο δώρο

Όλοι μιλούν για το απίθανο μπλουζάκι που αποφάσισε να φορέσει κατά τον εμβολιασμό της, που τράβηξε την προσοχή.

Η συμπαθέστατη γιαγιά επέλεξε ένα χριστουγεννιάτικο t-shirt σε γαλάζιο χρώμα με έναν πιγκουίνο, που γράφει «Merry Christmas».

Λίγη ώρα στο ίδιο νοσοκομείο του Κόβεντρι , κάνει το εμβόλιο Γουίλιαμ Σέξπιρ.Ο 80 χρονος με το ιστορικό επώνυμο απάντησε με την πράξη του στο αιώνιο σεξπηρικό ερώτημα « Να ζει κανείς ή να μη ζεί». Η στιγμή είναι ιστορική και συγκινητική με τον υπουργό Υγείας να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του.

Το ιστορικό θαύμα των εμβολιασμών

Οι αρμόδιες βρετανικές αρχές εκτιμούν ότι μέχρι την επόμενη άνοιξη θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων.

«Οι εταιρείες δεν ανέφεραν σημαντικές παρενέργειες στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών. Επίσης οι κλινικές δοκιμές των Pfizer και Moderna δεν διακόπηκαν εξαιτίας παρενεργειών στους εθελοντές. Ούτε αναφέρθηκαν εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω των παρενεργειών.»

«Ο τελευταίος χρόνος υπήρξε έντονος , εξαιρετικά συνασπαστικός και σε αυτή τη φάση είναι καταπληκτικό ότι βγαίνουν τα εμβόλια με έναν τρόπο που δεν περιμέναμε ενώ το επίπεδο αποτελεσματικότητας είναι πολύ πιο υψηλό από όσο κανείς μπορούσε να προβλέψει».

Οργανώσεις για την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών προειδοποιούν, εν τω μεταξύ, για τον κίνδυνο πλαστογράφησης και πώλησης στη μαύρη αγορά αυτής τη κάρτας, που θα δίνεται σε όλους εμβολιαστούν.

Το MEGA στο κέντρο εμβολιασμών στο Λονδίνο

Ο ανταποκριτής του MEGA στο Λονδίνο Θύμιος Τζάλλας βρέθηκε στο Guy’s Hospital. Εκατό άνθρωποι αναμένεται να εμβολιαστούν σήμερα.

Όλα βαίνουν καλώς. Από τις 7 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ο ιστορικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού.

Είναι μια προσπάθεια που θα πάρει χρόνο, κάτι που σημείωσε και ο Μπόρις Τζόνσον.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/12/2020