Πολιτική

Πολιτική κόντρα για το σπίτι του Αλ. Τσίπρα

08.12.2020 | 17:59 Eνσωμάτωση

Ένα σπίτι βάζει για ακόμα μία φορά φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Αυτή την φορά είναι η βίλα του Σουνίου...

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απαντήσει στην ΝΔ και όσα του καταλογίζει μέσω FB με το μισθωτήριο συμβόλαιο που ανάρτησε να αναφέρει πως το μηνιαίο μίσθωμα του σπιτιού ορίζεται σε 500 ευρώ για τρία χρόνια και 900 στην συνέχεια κ αι τον ίδιο να προαναγγέλλει πως αν δεν ανασκευαστούν τα εις βάρος του δημοσιεύματα θα προχωρήσει σε αγωγές και τα λεφτά θα τα δώσει στο ταμείο των δημοσιογράφων και τεχνικών.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο και την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η μεζονέτα έχει εμβαδόν 120 τ.μ, 4 κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια και δύο WC και βρίσκεται σε οικόπεδο 1.000 τ.μ. σε περιοχή «φιλέτο» στο Σούνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αντιπερισπασμό με ένα νοικιασμένο σπίτι η ΝΔ όμως ζητάει απαντήσεις σε μπαράζ ερωτημάτων της.

-Νοικιάζει βίλα στο Σούνιο;

-Είναι διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια ή το ίδιο όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ;

-Έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη μίσθωση στο πόθεν έσχες όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν είναι υποχρεωμένος;

-Έχει καταθέσει το μισθωτήριο στην πλατφόρμα του taxisnet;

-Ποιο είναι το μίσθωμα;

-Θα δώσει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο;

Θέμα υπάρχει και με το ποιος ανέλαβε την ανακαίνιση του σπιτιού που σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ήταν σε κακή κατάσταση.
«Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.»

Η ΝΔ επιμένει πως για να κλείσει το θέμα με το σπίτι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει να δώσει λογαριασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα δικά του ακίνητα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/12/2020