Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Παραμένει στη φυλακή η δράστις – «Θα απολογηθεί» λέει στο MEGA ο συνήγορός της

08.12.2020 | 17:59 Eνσωμάτωση

Έξι μήνες συμπληρώνονται από την ημέρα που η 35χρονη, που κατηγορείται για την επίθεση με το βιτριόλι, μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα. Έξι μήνες σιωπής, χωρίς να έχει παραδεχθεί ή αρνηθεί τα όσα της καταλογίζουν.

Η τελευταία επίσκεψη που είχε από συγγενή της στις φυλακές ήταν από τον πατέρα της, πριν από σχεδόν ένα μήνα. Ο περιορισμός των μετακινήσεων εξαιτίας του κορωνοϊού, έχει περιορίσει και τη δυνατότητα των συγγενών της να την βλέπουν, συνεχίζουν ωστόσο να την στηρίζουν με όποιο τρόπο αντέχουν και μπορούν.

Η 35χρονη από την επόμενη κιόλας ημέρα που μπήκε στη φυλακή ζήτησε να εργαστεί και συνεχίζει μέχρι σήμερα να το κάνει. Ήρεμη, χωρίς εξάρσεις δε μιλά ποτέ για τα όσα την κατηγορούν και περιμένει την ημέρα που θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Θέλει να βοηθήσει άλλους εγκαυματίες

Η Ιωάννα συνεχίζει να ανεβαίνει έναν ατελείωτο Γολγοθά, όμως η στάση της εκπλήσσει ευχάριστα τους γιατρούς της. Έχει τέτοιο ψυχικό απόθεμα λένε που ζητά να στηρίξει ψυχολογικά άλλους εγκαυματίες.

«Είναι δυνατή, είναι πειθαρχημένη και σε όσα κάνει στο σπίτι, έχει κουράγιο, θέλει να βοηθήσει κι άλλους, να τους στηρίξει ψυχολογικά παρά την δική της κατάσταση», σημειώνει η Μαρία Καλόφωνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο.

Μέχρι στιγμής, η Ιωάννα έχει κάνει οκτώ χειρουργεία. Βασικό μέλημα είναι η λειτουργικότητα του προσώπου, ώστε να μπορεί να τρώει καλύτερα, να ακούει καλύτερα, αλλά και να κινεί το κεφάλι της όσο το δυνατό πιο εύκολα.

Ωστόσο, η Ιωάννα, όπως και αρκετοί άλλοι εγκαυματίες, θα πρέπει να περιμένουν. Τα χειρουργεία στα οποία πρόκειται να υποβληθούν, έχουν μετατεθεί σε άγνωστη ημερομηνία για το μέλλον, καθώς η μονάδα εγκαυμάτων του Θριασίου, έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε μονάδα Covid-19.

Αναζητούν νέα στοιχεία

Στο στόχαστρο των αρχών πάντως παραμένει ο 33χρονος, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο LIVE NEWS χθες, είναι εκείνος με τον οποίο η 35χρονη φερόμενη ως δράστις επικοινώνησε τα λεπτά που ακολούθησαν της επίθεσης με το βιτριόλι.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα στοιχεία από τις διαδικτυακές επαφές της 35χρονης που οδήγησαν στην έρευνα στα σπίτια τεσσάρων ατόμων.

Μυστήριο παραμένει για τις Αρχές ποιος και πώς προμήθευσε το βιτριόλι στην φερόμενη δράστρια, αλλά και το εάν ήξερε να χρησιμοποιεί μόνη της ή όχι τον μηχανισμό που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να παρακολουθεί την Ιωάννα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας όπου εξετάζεται το κινητό της 35χρονης κατηγορουμένης, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους είχε επαφές, ενώ την ίδια ώρα εξετάζονται και τα ηλεκτρονικά μέσα των τεσσάρων ατόμων που ερευνώνται από την αστυνομία για στενές σχέσεις με την 35χρονη.

«Θα απολογηθεί η 35χρονη»

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ποινικολόγος και συνήγορος της 35χρονης, σημείωσε ότι η δράστις θα απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Η απόφασή της είναι τελικώς να απολογηθεί».

Σχετικά με τις δραστηριότητες της 35χρονης στη φυλακή, ο κ. Κεχαγιόγλου σημείωσε ότι η κατηγορούμενη εργάζεται και παραμένει ήσυχη.

«Εργάζεται και είναι ήσυχη και σιωπηλή. Η σύστασή μου είναι να ασχολείται με τον εαυτό της και να μη μιλάει σε κανέναν».

Αναφερόμενος στη συνέχιση της έρευνας για την υπόθεση, ο κ. Κεχαγιόγλου είπε: «καλό θα είναι αυτά τα στοιχεία, ό,τι βρεθούν, να μην εμπλακούν αθώοι άνθρωποι μόνο και μόνο για να πάμε σε ένα κυνήγι μαγισσών».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/12/2020