Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Δύσκολη άσκηση» ο μαζικός εμβολισμός του πληθυσμού

08.12.2020 | 18:01

Μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης από την στιγμή που θα φτάσουν τα εμβόλια στη χώρα, είναι το πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, υφυπουργός για θέματα ψηφιακής στρατηγικής, σημείωσε ότι η διαδικασία για να εμβολιαστεί κάποιος είναι σύνθετη.

«Είναι μια πολύ σύνθετη και δύσκολη άσκηση ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού. Εμείς σαν υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουμε αναλάβει τον σχεδιασμό του προγραμματισμού και την ενημέρωσης».

Ο κ. Ζαριφόπουλος αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να εμβολιαστεί, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ραντεβού με ψηφιακούς τρόπους, με κυριότερο την άυλη συνταγογράφηση, αλλά και απλοί τρόποι για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο.

«Ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό όλων των λύσεων, ψηφιακών και μη, και όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός θα είμαστε έτοιμοι».

Στο τραπέζι υπάρχει και η σκέψη να δίνεται μια βεβαίωση εμβολιασμού σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.