Κόσμος

Τουρκία: Τα «κρυφά» βέλη στη φαρέτρα του Ερντογάν

08.12.2020 | 18:00 Eνσωμάτωση

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που διανύουμε για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας, αφού αναμένεται να αποφασιστεί αν θα επιβληθούν κυρώσεις στη γείτονα για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παρόλα αυτά, και ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι Ευρωπαίοι θα επιβάλλουν μια μορφή κυρώσεων στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν δε φαίνεται να πτοείται.

Η αυτοπεποίθησή του πηγάζει, κατά ένα μέρος, από τους πολέμους που έχει κερδίσει στη Συρία και στη Λιβύη αλλά και στο Αζερμπαϊτζάν στη διαμάχη με την Αρμενία.

Ένα από τα όπλα που χρησιμοποίησε ο τουρκικός στρατός επιτυχημένα, είναι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Bayraktar TB2», με άνοιγμα φτερών έως 12 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 220km/h.

Διαθέτει τέσσερις πυραύλους με εμβέλεια 6.000km και κοστίζει περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι ένα από τα drones που κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Το «Tai Anka» είναι ένα ακόμη μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με άνοιγμα φτερών έως 17,3 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 217km/h, είναι ωστόσο πιο ακριβό, αφού στοιχίζει 30 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτά τα βέλη στη φαρέτρα του, τα οποία είναι δοκιμασμένα σε πραγματικές συνθήκες μάχης, ο Τούρκος πρόεδρος αισθάνεται αλώβητος και έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μάχη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/12/2020