Ελλάδα

Έλληνες στην πρώτη γραμμή των εμβολιασμών – Η διαδικασία που ακολουθείται στα κέντρα εμβολιασμού

08.12.2020 | 16:53

Ο κύριος Μανώλης Κατσαναβέκης που δίνει την μάχη του στο νοσοκομείο Chesterfield Royals μας εξηγεί την διαδικασία του εμβολιασμού.

Αλλαγές στον αρχικό προγραμματισμό φαίνεται να προκύπτουν με την έλευση των πρώτων εμβολίων στα νοσοκομεία της Βρετανίας.

Όπως μας μεταφέρουν σε 3 από τα 53 νοσοκομεία που συνολικά θα λάμβαναν δόσεις προοριζόμενες για το προσωπικό τους δεν παραδόθηκαν εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει σε άτομα που είναι πάνω από 80 ετών όπως μας μεταφέρει ο κύριος Μανώλης Νικολούσης όμως το νοσηλεύτικό προσωπικό μάλλον θα αργήσει να προστατευθεί από την νόσο του κορωνοιού.

Ο κύριος Μανώλης Κατσαναβέκης που δίνει την μάχη του στο νοσοκομείο Chesterfield Royals μας εξηγεί την διαδικασία του εμβολιασμού.

Στο Live News μίλησαν και Βρετανοί όπως ο Μπόμπ Μακ Κόλ ο οποίος εργάζεται σαν βοηθός νοσηλευτή σε νοσοκομείο και ανήκει και σε ευπαθή ομάδα καθώς έχει κάνει μεταμόσχευση μυελού. Ήταν να εμβολιαστεί σήμερα. Τώρα η ημερομηνία εμβολιασμού του παραμένει άγνωστη.

Όπως όλα δείχνουν η Βρετανία πιθανότατα να μην καταφέρει να μείνει πιστή στο χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει έως το τέλος του 2020.

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Εμμανουήλ Κατσανεβάσκης, ιατρός στο Chesterfield Hospital.

Όπως ανέφερε υπολογίζεται ότι στο νοσοκομείο που εργάζεται περίπου 200 άτομα θα έχουν εμβολιαστεί ως το τέλος της ημέρας.

Αναφορικά στο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δίνεται προτεραιότητα στο προσωπικό αυξημένου κινδύνου, που μπορεί να κλείνει ραντεβού ώστε να της χορηγηθεί το εμβόλιο.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε κανονικά, κανείς δεν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μια τόσο ιστορική ημέρα», σημείωσε ο κ. Κατσανεβάκης, ο οποίος τόνισε ότι «ασφαλώς και θα κάνω το εμβόλιο».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/12/2020

Ελλάδα