Κόσμος

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Βρετανία – Τι ισχύει με τη βεβαίωση εμβολιασμού

07.12.2020 | 20:03

Η «V DAY» όπως την αποκαλούν τα βρετανικά μέσα, ξεκινά αύριο με τους Βρετανούς να είναι οι πρώτοι που θα ξεκινήσουν τον μαζικότερο εμβολιασμό στην ιστορία.

Λίγες ώρες πριν αρχίσει ο εμβολιασμός στην Βρετανία, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με την κάρτα που θα δίνεται στους πολίτες και θα περιλαμβάνει το όνομα, τον τύπο, την παρτίδα του εμβολίου, την ημερομηνία ενώ θα υπενθυμίζει ότι πρέπει να χορηγηθεί δεύτερη δόση μετά από τρεις εβδομάδες.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κρόιντον στο Λονδίνο, ένα από τα πενήντα εμβολιαστικά κέντρα, γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες για τη χορήγηση των πρώτων 400.000 δόσεων.

Σύμφωνα με το BBC, θα δοθεί προτεραιότητα στους ηλικιωμένους που ήδη νοσηλεύονται ή παίρνουν εξιτήριο με έμφαση τους άνω των 80 ετών, ενώ θα πρέπει να μεταφερθούν στα νοσοκομεία για να εμβολιαστούν οι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας και το προσωπικό τους.

Κατόπιν, αναλόγως των διαθέσιμων δόσεων, θα εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Ήδη έχουν αρχίσει οι πολίτες να λαμβάνουν ενημερωτικά SMS και γράμματα προκειμένου να ενημερωθούν και να εμβολιαστούν.

Το Σαββατοκύριακο πλημμύρισαν από κόσμο οι δρόμοι στο κέντρο του Λονδίνου όπως στο πολυκατάστημα Harrods. Οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες. Η απειθαρχία στα περιοριστικά μέτρα μετά την άρση της καραντίνας και η δράση των αρνητών του κορωνοϊού, προβληματίζουν τις αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/12/2020

Κόσμος