Ελλάδα

Καραντίνα: Πρεμιέρα με ουρές για τα εποχικά καταστήματα – Με… SMS στα μαγαζιά

07.12.2020 | 16:48

Ανέβασαν ρολά τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών με τους πρώτους πελάτες να κάνουν την εμφάνισή τους και να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά.

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών είναι τα πρώτα που λειτουργούν και πάλι. Οι βιτρίνες είναι στολισμένες και φωτεινές, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Οι κανόνες λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων είναι προσαρμοσμένοι στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Για τη μετάβασή τους, οι πολίτες στα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη θα πρέπει να αποστέλλουν sms στο 13033 με την επιλογή 2 ή να φέρουν αντίστοιχο συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης.

Τα εποχικά καταστήματα, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας, θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για όλους, υπαλλήλους και πελάτες, ενώ η αναλογία των ατόμων εντός του καταστήματος είναι 4 άτομα στα 100 τ.μ. και επιπλέον ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κλειστά θα παραμείνουν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ελληνικών ομάδων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μεγάλη και πως η μείωση του ιικού φορτίου γίνεται με αργούς ρυθμούς.

Όσον αφορά στα κομμωτήρια, τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο, ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. Για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ενδέχεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, επίσης, στο τέλος της εβδομάδας, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα SMS στο 13033 θα συνεχίσουν να ισχύουν καθώς είναι πολλές ακόμα οι οικονομικές δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές.

Πρεμιέρα για τα καταστήματα με τα Χριστουγεννιάτικα

Όσο περνάει η ώρα περισσότερος κόσμος σπεύδει στα εποχικά καταστήματα.

Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι η εξέλιξη αυτή είναι και τόνωση στην ψυχολογία τους.

Οι τιμές είναι στο κόστος με τους επιχειρηματίες να κάνουν πολλές προσφορές.

Σε παρόμοιο κλίμα και στην Πάτρα. Οι πολίτες πηγαίνουν στα μαγαζιά, περιμένουν υπομονετικά στην ουρά.

Ο κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος, μιλώντας στο MEGA ήταν αισιόδοξος για την προσέλευση του κόσμου, ενώ τα μέτρα τηρούνται με ευλάβεια.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 07/12/2020

Ελλάδα